Anton.

maart 2019

De juiste winterband voor jouw Audi

Audi maakt graag de weg vrij om je ongehinderd te laten genieten van de winter of wintersport. Daarbij zijn winterbanden essentieel. Niet alleen bieden ze al beneden 7 ̊C meer grip dan een zomerband, hun kwaliteit tonen ze des te meer bij sneeuw, hagel en gladheid. Door de vele lamellen en insnijdingen in de profielblokken kan ijs en sneeuw namelijk uit het profiel geperst worden en zetten de banden zich vast op de gladde ondergrond.

Meer controle
Naast direct voordeel bij remmen en accelereren, heb je zo bij winterse omstandigheden meer controle in bochten en bij uitwijken. Wil je weten welk merk en type winterband het beste onder jouw Audi past óf heb je vragen over wintervelgen, wielenwissel, sneeuwkettingen of opslag in het bandenhotel? De wielenexperts van jouw Audi dealer staan klaar om je van dienst te zijn!

Ultieme winterse grip met quattro
Naast winterbanden zorgt het legendarische quattro natuurlijk ook voor de ultieme grip. Sinds Audi begin jaren tachtig de vierwielaandrijving omarmde, staat ‘quattro’ voor veiligheid, dynamiek én grip onder de meest extreme omstandigheden. Daarom is een Audi voorzien van quattro de ideale keuze om veilig op wintersport te gaan.

Wat zijn de voordelen van quattro?
De vierwielaandrijving zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de grip over de vier wielen waardoor de auto niet scheeftrekt op gladde ondergronden. Daarnaast voorkomt quattro het ‘uitbreken’ in bochten, rijdt je comfortabeler omdat de auto niet voortgetrokken of voortgeduwd wordt door respectievelijk voorwiel- of achterwielaandrijving én spinnen de wielen niet bij teveel gas geven. Omdat quattro populair is onder velerlei soorten berijders, zijn vrijwel alle modellen van Audi verkrijgbaar met dit unieke systeem.