Anton.

Oktober 2018

Vijf skigebieden die door velen onderschat worden

Mensen zijn kuddedieren. En dat geldt eigenlijk ook voor wintersporters. We gaan graag op vakantie naar plekken waar veel landgenoten verblijven. In dorpen als Westendorf, Kirchberg, Gerlos en Saalbach is Nederlands bijna de voertaal in de winter. Toch zijn er voldoende skigebieden waar veel minder Nederlanders komen, maar waar je ook een fantastische wintersport kunt beleven. Er zijn diverse redenen waarom deze gebieden minder Nederlandse wintersporters trekken, maar we durven te stellen dat ze allemaal onderschat worden. We hebben vijf skigebieden op een rijtje gezet die in onze ogen veel meer aandacht verdienen, ook van Nederlanders.

Le Grand Massif

1) Le Grand Massif
Le Grand Massif is een van de grotere skigebieden in de Franse Alpen met het kenmerkende (en volgens velen spuuglelijke) Flaine als belangrijkste dorp en een hoogste punt dat op 'slechts' 2484 meter ligt. Misschien zijn dat de redenen waarom Le Grand Massif het altijd aflegt tegen grotere en hogere skigebieden zoals Les Trois Valléesen Paradiski. Het skigebied van Le Grand Massif is echter zeer divers en je verblijft voor relatief weinig geld direct aan de piste. Ook de bereikbaarheid is uitstekend. Nadeel: eten en drinken op de piste is in dit skigebied behoorlijk aan de prijs.

La Bresse Hoheck

2) La Bresse Hohneck
Wanneer er sneeuw valt in het Sauerland dan weten we vaak niet hoe snel we met z'n allen in Winterberg moeten zijn, met grote drukte op de pistes en bij de liften tot gevolg. Op de een of andere manier heeft de Nederlandse wintersporter de Vogezen minder scherp op de radar staan. Toch vind je hier een heel interessant skigebied dat verder rijden is dan Winterberg, maar waar je ook meer skigebied voor terugkrijgt: La Bresse Hohneck. De afdalingen zijn langer, de bergen steiler en hoger. Volgende keer toch maar een keer naar de Vogezen?

Geweldig mooi en fantastisch skiën vlakbij de Drei Zinnen

3) Drei Zinnen Dolomiten
De reden dat we dit gebied als 'onderschat' bestempeld hebben kan niet anders komen doordat het relatief onbekend is. Drei Zinnen Dolomiten telt zo'n 103 kilometer aan pistes, maar de afdalingen zijn lang, het skigebied gevarieerd en het is er relatief rustig. Tel daarbij op dat je uitkijkt op de schitterende Dolomieten en we kunnen je echt adviseren om eens een keer naar dit aantrekkelijke skigebied in Italië te gaan. Tip: dit gebied wordt ook nog verbonden met het Oostenrijkse Sillian.

Christlum (Achensee)

4) Christlum (Achensee)
Christlum is het grootste skigebied dat rondom de Achensee ligt, het hooggelegen bergmeer tegen de grens van Tirol en Beieren. Het ligt een beetje ingeklemd tussen de grote gebieden van de Kitzbüheler Alpen en het Zillertal. Misschien is dat wel de reden dat we als Nederlandse wintersporters massaal aan dit gebied voorbij rijden. Okay, het is met een totaal van 27 kilometer aan piste niet het grootste gebied van Oostenrijk, maar voor families met kleine kinderen is het een hele leuke bestemming. De uitzichten op het meer maken het helemaal af!

La Rosière / La Thuile

5) La Rosière / La Thuile
De meeste wintersporters die door het Franse Bourg Saint Maurice rijden slaan rechtsaf naar Les Arcs of rijden door naar Val d'Isère of Tignes. Slechts weinigen slaan linksaf om aan de klim te beginnen die eindigt in La Rosière. Dit skistation deelt het skigebied met het Italiaanse La Thuile. Hier in 'Espace San Bernardo' vind je 146 kilometer aan pistes. De Franse kant is wat glooiender, de Italiaanse kant wat steiler en dat maakt het een uitstekende bestemmingen voor skiërs en snowboarders van ieder niveau.