Anton.

Februari 2018

Hintertux: vier seizoenen sneeuwpret

Op de gletsjer van Hintertux wordt sneeuwzekerheid groot geschreven. Hier kun je als enige plek in Oostenrijk het hele jaar gegarandeerd genieten van wintersport. De sneeuwzekere gletsjer in het Zillertal is dan ook populair onder Nederlandse wintersporters.

Het Zillertal is hot en geldt als een van de meest bezochte wintersportdalen van de Alpen. Niet zo gek met zo’n grote verscheidenheid aan skigebieden. De kers op de taart is het gletsjerskigebied aan het eind van het dal bij Hintertux. 365 dagen per jaar draaien hier de moderne liften en brengen skiërs en snowboarders in beweging. Dit betekent dat wanneer je zin hebt om te gaan skiën je altijd kunt besluiten Hintertux te bezoeken. Wij hebben de seizoenen voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt bepalen of je één, twee, drie of misschien wel vier keer per jaar gaat! 

Herfst
Vroeg in oktober heersen in Hintertux al winterse omstandigheden. De pistes liggen er dan perfect bij en worden behalve door internationale skiteams ook door fanatieke wintersporters bezocht. Ook de selectieleden van de Nederlandse Ski Vereniging trainen regelmatig op de gletsjer. Terwijl lager in het dal de bomen verkleuren in fel oranje en rood, ziet het landschap er ver boven de boomgrens al wit uit. De ideale periode om alvast even voor te proeven, een nieuwe ski te testen of je techniek te verbeteren, zodat je goed voorbereid de winter in gaat. 

Winter
Het gletsjerskigebied is ook in de winter geopend en biedt behalve 100 procent sneeuwzekerheid een uitstekende afwisseling binnen het Zillertal. Vanaf begin december tot half april verenigen de skibergen Hinteruxer Gletscher, Eggalm, Rastkogel, Finkenberg, Penken/Mayrhofen en Ahorn zich met elkaar tot de ski- en gletsjerwereld Zillertal 3000. Dan beschik je ineens over 196 kilometer piste tussen de 630 en 3.265 meter hoogte. De 77 comfortabele skiliften zorgen voor een snel transport en de gratis skibus pendelt tussen alle dalstations. 

Tip Doe de Gletscherrunde
Een bijzondere ervaring waarbij je op één dag door de ski- en gletsjerwereld Zillertal 3000 toert en 15.000 hoogtemeters aflegt over 60 kilometer piste. Bijzonder daarbij is de 7 kilometer lange dalafdaling Schwarze Pfanne tot in het centrum van Hintertux. 

Lente
Genieten van uitstekende sneeuwomstandigheden, een blauwe lucht en aangename temperaturen. Het voorjaar is eigenlijk de beste tijd voor genieters. Buiten lunchen en zonnebaden op een van de terrassen afgewisseld met prachtige afdalingen. In de ochtend strak geprepareerde pistes of een schitterende off-piste route over de voorjaarssneeuw en na de lunch heerlijk cruisen. Lenteskiën is dit seizoen extra aantrekkelijk. Pasen is laat, half april,  en dat betekent dat de weken tussen de krokusvakantie en Pasen veel mogelijkheden bieden voor een aantrekkelijke skivakantie.     

Zomer
De meeste wintersporters bergen na Pasen wel hun ski’s op, maar dat hoeft natuurlijk niet. De meivakantie wordt steeds meer een alternatief voor de zomervakantie, maar ook deze tijd is het op de Hintertuxer Gletscher nog volop wintersport. De perfecte periode voor een mooie skitoer en gewoon lekker genieten van het warme zonnetje. Zelfs hoogzomer kun je nog op de hoogstgelegen pistes terecht. Onder in het dal staan de mountainbikes opgesteld bij de sportwinkel, maar boven gaat de winter gewoon door. Het is een bijzondere belevenis om te skiën op de eeuwige sneeuw terwijl de meeste vakantiegangers dan op het strand zitten.

Tip Zomertraining
Het Betterpark op 3.200 meter is the place to be voor freestylers. Hoog boven iedereen uit oefenen snowboarders en freeskiërs daar hun trucjes.