Anton.

Februari 2018

1,2,3… 4 redenen om te kiezen voor quattro

Wil je veiliger op wintersport, ongeëvenaarde tractie tijdens gladheid, maximale voorwaartse én zijwaartse grip en verbeterde veiligheid? Dan biedt een Audi met quattro uitkomst.

Van rallysucces naar quattro voor iedereen
Audi richtte zich eerst op de autosport en ontwikkelde een vierwielaangedreven rally-auto met middendifferentieel: de Audi quattro. Na tig successen in de rallysport reed een Audi quattro op winterbanden probleemloos (zonder kettingen) een besneeuwde bergweg op. Dit was het begin.

Anno 2018 biedt quattro vier voordelen die je als wintersporter graag benut:
1. Verbeterde bestuurbaarheid
Vierwielaandrijving zorgt ervoor dat de auto beter ‘luistert’. Dat zit zo: naast voorwaartse beweging krijg je bij gladheid ook te maken met laterale (zijwaartse) krachten. Bij tweewielaandrijving heeft een van de wielen altijd meer grip en trekt de auto scheef. Met quattro heb je hier minder last van.

2. Verrassend comfortabel
Geef gas bij tweewielaandrijving en je voelt dat de auto voortgetrokken (voorwielaandrijving) of voortgeduwd (achterwielaandrijving) wordt. In het geval van quattro vervallen de nadelen van beide soorten aandrijving en rijd je comfortabeler.

3. Veiliger rijden
Veelgehoorde opmerking van rij-instructeurs: denk niet te veel na als je rijdt onder moeilijke omstandigheden. Waarom? Als de auto glijdt en je wilt verklaren waarom dat gebeurt, dan ben je te laat. Audi heeft quattro zo ontworpen dat je instinctief kunt rijden. Stuur gewoon in de richting waar je heen wilt. De auto doet de rest.

4. Meer tractie
Geef te veel gas en de wielen slaan door. Je herkent slechte tractie direct. Helemaal als bestuurders compenseren met meer gas. Bij quattro is al dat gasgeven niet nodig. Quattro doseert en verdeelt de aandrijfkracht. Daar merk je als bestuurder weinig van.

Meer weten over quattro? Ontdek de Audi modellen mét quattro