Anton.

December 2017

Imst, Tiroolse familiehit

Het skigebied Hoch-Imst in Tirol staat met stip op 1 bij families. Met een handvol liften en vriendelijke afdalingen is het klein maar fijn. Ideaal voor een relaxte wintervakantie met het gezin en dat tegen zeer vriendelijke prijzen. 

Heel wat Nederlandse vakantiegangers rijden via de Fernpas maar al te vaak Imst voorbij, zonder te weten dat je er een prima skivakantie met je kinderen kunt doorbrengen. Het kleine stadje op het kruispunt van het Gurgltal en het Inntal heeft een leuk centrum met gezellige hotelletjes en restaurants, enkele levendige uitgaansmogelijkheden en een eigen skigebied genaamd Hoch-Imst. Hier brengt een stoeltjeslift je naar de Untermarkter Alm op 1.491 meter hoogte. Vanaf dit centrale punt in het skigebied loopt er een ander stoeltje dat je op het hoogste punt op 2.050 meter afzet en de sleeplift Maichbach die onder andere toegang geeft tot het funpark. De oefenlift is favoriet bij de skischool waar vooral kinderen hun eerste bochtjes leren. Zo is alles aanwezig voor een skivakantie en kun je kinderen met enige ervaring hier rustig alleen laten gaan. Je komt ze telkens weer tegen, en verdwalen is onmogelijk. 

Kinderen eerst
Kleine skigebieden zijn populair bij families met kinderen. Ze zijn overzichtelijk, niet overvol en bovendien zeer betaalbaar. In de vakantieregio Imst is daarom ook alles afgestemd op het gezin. Zo hebben kinderen tot een leeftijd van zeven jaar gratis skiles tijdens de kinderskiweken, zijn restaurants en hotels ingericht op families en als hoogtepunt vind je hier de Alpine Coaster. Dit is een spectaculaire attractie waarbij je in een soort achtbaan de helling afsuist. Hier in Imst ligt de langste ter wereld. Een echte adrenaline attractie. Warm ingepakt neem je plaats. Er is ruimte voor twee personen, dus je kunt als ouder je kind begeleiden. De lengte is 3.525 meter en daarbij leg je 500 hoogtemeters af. Het hoogste punt boven de grond is 6 meter. De wind voelt koud in je gezicht en de baan slingert van links naar rechts met scherpe bochten. Een soort bobsleebaan, maar dan in de vorm van een achtbaan. Plezier voor het hele gezin gegarandeerd! 

Winters genieten
De echte natuurliefhebber is ook goed bediend in de vakantieregio Imst. Naast pisteskiën kun je heerlijke sneeuwschoentochten maken door de besneeuwde weides en bossen. Daarnaast biedt de kunstijsbaan ijspret en heb je volop winterwandelpaden en 50 kilometer loipe. De veelzijdigheid van de regio wordt nog eens benadrukt met de verschillende rodelbanen waarbij eerst een klein drankje wordt gedronken in de berghut alvorens je je naar beneden begeeft. Reden genoeg om Imst de volgende keer niet voorbij te rijden.