Anton.

Oktober 2017

Echte winter in de Ferienregion Hohe Salve

Een van de meest populaire skigebieden bij Nederlandse wintersporters is de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. In het hart van dit skigebied ligt de Hohe Salve. Met z'n 1829 meter nou niet bepaald een Alpenreus, maar deze karakteristieke berg is dé blikvanger in het gezellige skigebied. Je vindt hier maar liefst 284 kilometer aan pistes, waardoor de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental naast een van de meest populaire, ook een van de grootste skigebieden is. Tijd om dit gebied eens verder te verkennen!

Eindeloze pistes rond de Hohe Salve

Zeer centraal gelegen
Het marktdorp Hopfgarten is zeer centraal gelegen en is dan ook een uitstekende uitvalsbasis om de regio te verkennen. Je parkeert hier je auto comfortabel in de parkeergarage van de Salvenbahn, haalt je ski's en schoenen uit het depot en nog geen half uur later sta je bovenop de Hohe Salve. Ben je nou niet met de auto, dan is je liftpas ook geldig bij het openbaar vervoer in de regio. Handig!

Alleen maar gezelligheid

Heel veel gezellige hutten!
Als er één reden is waarom zoveel Nederlanders ieder jaar naar de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental afreizen dan zijn het de gezellige hutten wel. Er zijn zoveel hutten in dit skigebied dat het soms misschien wat lastig kiezen wordt. Daar is gelukkig een oplossing voor: van 3 tot 24 maart staan van maandag tot en met vrijdag gidsen voor je klaar die niet alleen de beste pistes van het gebied laten zien, maar je ook de gezelligste hutten van het skigebied laten kennen. Misschien nog wel het leukste van alles: in heel veel van de hutten is er live muziek!

Heerlijk eten

25% korting op je hele vakantie!
In de periode van 10 tot 24 maart gelden de speciale Skihütten Gaudi Angebote. Tijdens deze weken bespaar je een extra 25% op de hele vakantie. Die korting geldt dus voor je accommodatie, skipas, skiverhuur en skischool. De liftpas voor kinderen tot 15 jaar is in deze periode zelfs helemaal gratis wanneer een ouder een liftpas voor minimaal drie dagen koopt. Ook voor de kleinere kinderen is er genoeg te doen, met een overdekt zwembad en zelfs opvang voor de allerkleinsten van 1-3 jaar. Kunnen papa en mama die huttentocht nog even verlengen. 

Zonder lift naar boven!

Meer dan skiën alleen
De acht dorpen rondom de Hohe Salve bieden de wintersporters meer dan skiën alleen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Angerberg-Mariastein langlaufen op 30 kilometer loipen. In het idyllische Kelchsau (dat ligt in een zijdal van Hopfgarten) staan geen liften, maar kun je de berg oplopen met toerski's of sneeuwschoenen. Hier draait alles om de natuur en kom je helemaal tot rust.