Anton.

November 2016

Noorwegen een echt winter(sport)land

Als er een land is dat zich echt een skiland mag noemen, dan is het Noorwegen wel. Waarschijnlijk is de skisport hier duizenden jaren geleden geboren. Tegenwoordig is het nog steeds geweldig skiën in Noorwegen. In fijne, niet al te grote, maar moderne gebieden is het heerlijk rustig genieten van perfecte sneeuw. 

Echt winter
Als je op zoek bent naar echte winter, per se een witte Kerst wilt of als sneeuwzekerheid volgens jou niets met sneeuwkanonnen te maken heeft, dan is Noorwegen de uitgelezen plek om naar toe te gaan. Want hier valt elk seizoen van november tot mei enorm veel sneeuw. De sneeuwgrens? Daar hoef je je hier in het noorden in principe geen zorgen over te maken! Noorwegen is een echt winterland.

Skeikampen

Compacte skigebieden met topcondities
Vergeleken met de skigebieden in de Alpen zijn de Noorse skigebieden als Voss, Myrkdalen en Skeikampen een verademing. Hier vind je uitstekende sneeuw, rust op de pistes en uitdagende hellingen en afdalingen. Klein maar fijn dus! En dat is met name een pré voor families met kinderen, het blijft allemaal overzichtelijk. Maar niet alleen voor families.

Skeikampen

Ook voor freeriders
Maar het zijn niet alleen families met kinderen die een top tijd hebben in Noorwegen. Want naast de pistes ligt hier poeder die wekenlang goed blijft. Geweldige sneeuw waar beginners kunnen leren om door de lekker poeder te skiën. Gevorderde off-piste skiërs kunnen hier genieten van hellingen waar je geen poederstress hebt. Røldal is internationaal bekend vanwege de geweldige off-piste mogelijkheden. 

Sverre Hjørnevik

Toerskiparadijs
Is de maagdelijke poeder naast de lift niet genoeg voor je? Dan kun je ook gaan toerskiën. Noorwegen is een ongerept toerskiparadijs. Op alle bergen in Noorwegen is perfect te toeren. Het allermooiste is natuurlijk  een Ski & Sail toer. Elke ochtend brengt een boot je naar de sneeuw. Daar klim je naar een mooie top. Je daalt af door de verse poeder tot aan de zee, en nadat je 's middags vanuit de boot een verse vis hebt gevangen brengt de schipper je de volgende dag weer naar een andere helling. Een ervaring om nooit te vergeten.

Natuur in overtreffende trap
Wintersport in Noorwegen is meer dan simpelweg skiën of snowboarden. De natuurbeleving is zó puur en zó anders dat je vol verhalen en energie terugkomt. Niet voor niets keren zoveel mensen jaarlijks weer naar Noorwegen terug. Wie al wel eens in Noorwegen is geweest weet meteen waar wij het over hebben als we de geweldige natuur noemen. Mooie glooiende toppen zo ver het oog reikt. Bevroren watervallen langs elke rotswand en fjorden waar de zee meteen over gaat in besneeuwde bergen.

Sverre Hjørnevik

Makkelijk te bereiken
Het zal je niet verbazen dat je naast skiën en snowboarden natuurlijk ook uitstekend kunt langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sleeën of een boottocht door de diepe fjorden kunt maken. De skigebieden van Noorwegen zijn makkelijk en snel te bereiken. Op slechts twee uur vliegen vanaf Amsterdam ben je al in deze witte wereld! Met de ferry is ook een optie, de prachtige reis er naartoe zal je al versteld doen staan, je vakantie begint onderweg met het prachtige fjordenlandschap dat langzaam aan je voorbij trekt. Met Fjord Line vaar je gemakkelijk vanuit Denemarken naar Zuid-Noorwegen en Fjord-Noorwegen. Noorwegen wordt vaak gezien als een duur land om te verblijven. Maar met de huidige gunstige wisselkoers van de Noorse Kroon met de Euro valt je vakantie in Noorwegen een stuk goedkoper uit. Een mooie kans dus om deze winter een skivakantie in Noorwegen te boeken!