Anton.

November 2016

Winter in de vakantieregio Hohe Salve

De vakantieregio Hohe Salve ligt aan de zonnige kant van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, een van de grootste skigebieden van Oostenrijk met 284 kilometer aaneengesloten pistes. Het is bij Nederlandse wintersporters een van de meest populaire vakantieregio's van Oostenrijk. En dat is niet zonder reden. De gezelligheid op en buiten de piste, het gevarieerde skigebied, de bereikbaarheid en de uitstekende kwaliteit pistes en liften zorgen ervoor dat ieder jaar vele wintersporters dit gebied weten te vinden. 

De top van de Hohe Salve

Skihütten Gaudi!
De SkiWelt staat bekend om z'n gezellige hutten op de piste. Het is geen enkel probleem om een leuk restaurant te vinden om lekker te lunchen of een voorzichtige start met de après-ski te maken. Maar het wordt nog beter, want van 4 tot 25 maart vindt de 'Skihütten Gaudi' plaats in de SkiWelt. Dat betekent dat er gidsen klaarstaan om je gratis naar de mooiste plekken van de SkiWelt te brengen, maar ook live muziek in heel veel hutten, van jazz tot rock muziek! 

Skitoeren in de SkiWelt

Skiën met korting
Ga je in de periode van 11 maart tot 2 april naar de SkiWelt dan wordt het nog interessanter. Tijdens deze SuperSkiwochen krijg je namelijk 25% korting op je wintersportvakantie (op je accommodatie, skipas, skiverhuur en skilessen). Kinderen tot 15 jaar krijgen zelfs de liftpas gratis (wanneer een volwassene zelf een liftpas van minimaal drie dagen koopt). 

Heerlijk wandelen met sneeuwschoenen

Ook voor niet-skiërs
In de acht dorpen rondom de Hohe Salve vind je ook genoeg mogelijkheden voor niet-skiërs. In het gebied van Angerberg-Mariastein vind je bijvoorbeeld meer dan 30 kilometer aan langlaufloipes. Hier kunnen zowel beginners als gevorderden genieten van de mooie natuur. Wil je liever wandelen, dan kun je hiervoor prima terecht in het idyllische Kelchsau dat in een zijdal van Hopfgarten im Brixental ligt. Hier kun je schitterende wandelingen door de sneeuw maken!