Anton.

Oktober 2016

Fotospecial: Genieten van de herfst

De herfst is een bijzonder seizoen in de Alpen. Ten eerste alleen vanwege de indrukwekkende kleuren. Ik woon nu al 15 jaar in de Alpen en elke herfst kijk ik mijn ogen weer uit. Alle kleurentinten van rood, geel, oranje en groen komen langs. Dat vaak met een azuurblauwe lucht erboven. En als het een dag bewolkt is en het regent dan is er een kans dat de toppen daarna wit zijn. Als wintergek stijgt met elke dag van de herfst de spanning voor de eerste sneeuw. Elke dag kijk ik vol hoop naar de thermometer en de weersverwachtingen. Een bijzonder seizoen.

Op de bergpaden boven Serre Chevalier
De winter komt er langzaam aan, de bergen worden witter

De bergen voor mezelf
Iets wat ik nog nooit heb begrepen is de rust in de bergen in de herfst. Ik vind de herfst qua kleuren het aller mooiste seizoen. Het weer is vaak erg stabiel (geen warmte onweer meer). En de koele dagen maken het ideaal om lekker te sporten. Ik trek er in de herfst vaak op uit om lekker te fietsen en te trainen voor het winterseizoen. Het is trainen, maar het is zo gaaf dat het gewoon alleen maar leuk is. Lekker op de mountainbike over de uitgestorven paden naar beneden denderen. En rustig weer omhoog fietsen. Het is zo ontzettend makkelijk om te genieten van de herfst.

Geweldige kleuren in het dal, op de bergen..
Geweldig uitzicht over het enorme Lac Serre Ponçon, vanaf de Pic du Morgon
Heerlijk naar beneden denderen over uitgestorven paden

De winter komt er langzaam aan
De herfst is altijd vol verwachting. Het vervult mijn lichaam met het verlangen naar de winter. Elk weekend heb je het idee dat het het laatste weekend is voor de sneeuwval en de winterse kou. De voorpret stijgt per dag. En dat is ook zo ontzettend mooi. De winter is nog nooit zo dichtbij geweest. 

Groen en geel in alle tinten
En rood...
En dan is daar opeens die sneeuw...
De hoogste toppen worden wit