Anton.

Februari 2016

De eerste sneeuw

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk... Nou ja jullie kennen het liedje wel. En als er iets op mij van toepassing is, is het dit wel. Na weken, zelfs maanden wachten was het eindelijk zover. De winter is er, en hoe! Met een goed pak sneeuw is de winter aangekomen in de Franse Alpen. Het voelt een beetje als thuiskomen. Eindelijk kunnen we weer spelen in de sneeuw. 

Van groen naar diep winter
De bergen waren tot eind december nog groen. Ik reed zelfs nog heerlijk op hoge bergpaden met mijn mountainbike. Het was eigenlijk prima toeven voor een eind oktober. Helaas was het eind december. Ik maakte er het beste van. En dat ging met vallen en opstaan want wat miste ik de sneeuw. Die diepe heerlijke sneeuw. Maar de verlossing kwam het eerste weekend van januari. Die zaterdag begon het met sneeuwen en zondagnacht ging het echt sneeuwen. Hard sneeuwen ook. De eerst nog sneeuwloze en groene bergen werden opeens mid-winterse bergen. Het is genieten. 

En er smaakt niets zoals de eerste bochten van het seizoen in diepe sneeuw. Nu we er zo lang op moesten wachten voelde deze bochten misschien nog wel beter

De bergen worden weer wit
Eindelijk de dalen mooi wit!
De bullys werken keihard om alles skiklaar te maken
Bij de eerste dumps zijn de gebieden zelden open, dus zelf omhoog lopen
Totdat je door een bully wordt ingehaald
En hier doe je het voor!
Alsof er altijd een dik pak gelegen heeft!
Genieten!