Anton.

December 2015

Lekker skiën met kleine kinderen

Natuurlijk gaan jonge kinderen lekker in het skiklasje. Maar een hele dag is soms wat lang. En eenmaal op vakantie is het ook jammer om niets met de kinderen te doen, toch? Dus lekker skiën met je kids is geweldig. Samen de berg op, samen spelen (want dat is wintersport), en dan lekker rozig een warme choco drinken. Mooie herinneringen worden gemaakt! Op pad met kinderen in het skigebied is niet moeilijk. Maar met een paar tips vinden kinderen het vaak nog leuker

Avontuur!
Kinderen zijn gek op avontuur. Lekker op een klein bospad, achter een boompje langs, dat soort werk. Kijk eens goed wat de skileraren doen. Die zijn continu aan het spelen met de kinderen. Let op als je langs blauwe pistes skiet of er geen mooie ommetjes te doen zijn. Vaak zijn er al leuke paden uitgesleten. Sommige gebieden hebben zelfs speciale speelpaden! Erg leuk. Kinderen vinden dit geweldig.

Spelen
Sowieso is spelen leuk. Laat kinderen lekker achteruit skiën op eenvoudige pistes. En waarom niet in de kinderweide om op één ski te skiën. Kijken wie dat beter kan papa, mama of de kleine. Ik heb regelmatig ukkies zien winnen van hun ouders. En van dit spelen leer je ook nog eens goed skiën.

Avondskiën
En wat is er bijzonderder dan lang opblijven en dan zelfs 's avonds nog de piste om te gaan. Voor mijn nichtjes die hier elk jaar komen skiën is dit echt het uitje van de week! Zorg wel dat je de kinderen warm aankleed want 's avonds is het stukken kouder dan overdag. En wat te denken van een keer een mooie sleetocht 's avonds of aan het eind van de middag?

Niet pushen
Maar, push niets. Daar schiet je niets mee op. Ski niet steiler dan waar de kinderen zich goed bij voelen, en als je merkt dat de je kind moe wordt doe dan geen extra afdaling meer, of pak een veel kortere. Een keer te moe in de problemen komen kan een vervelende ervaring zijn. Hou er ook rekening mee dat pistes die er 's ochtends nog goed bij liggen 's avonds ijsplaten of buckelpistes kunnen zijn. Niet handig om daar als laatste met en moe kind af te moeten.

Andere pistes zijn moeilijk
Bedenk dat voor kinderen met hun korte skietjes andere pistes moeilijk zijn. Paden en kleine buckels zijn voor kinderen makkelijker dan voor volwassen. Maar ijzige sneeuw zijn met die korte soepele ski's en met de mindere spierkracht van de allerkleinsten een veel lastiger verhaal. Wees hier verstandig in!