Anton.

December 2015

Gratis skiles voor kinderen in Arosa!

Het wordt alweer het derde seizoen dat de skigebieden van Lenzerheide en Arosa in Graubünden met elkaar verbonden zijn. En dat heeft het gebied geen windeieren gelegd. Er is een skigebied ontstaan met 225 kilometer aan pistes! Het zorgt ervoor dat Arosa en Lenzerheide hele aantrekkelijke bestemmingen voor fanatieke wintersporters zijn geworden. Maar ook gezinnen weten het skigebied steeds beter te vinden. En niet zonder reden, want de skischool is gratis voor kinderen!

Heerlijke afdalingen over schitterende pistes (c) Swiss Image

Top 10 van de Zwitserse skigebieden
Het wintersportparadijs Arosa Lenzerheide behoort tot de top-10 skigebieden in Zwitserland. Dankzij deze verbinding zijn Lenzerheide (voorheen 155 km) en Arosa (voorheen 70 km) met 225 pistekilometers nu de grootste samenhangende skiregio van Graubünden. Je vindt in totaal 42 liften in het skigebied en wachttijden zijn een zeldzaamheid. Vanaf het winterseizoen 2015/2016 beschikt Lenzerheide ook over een vierpersoonsstoeltjeslift, Obertor, die de beide dalzijden met elkaar verbindt. Ideaal, want voorheen moest je nog een klein stukje met de skibus om naar de andere kant van het dal te komen. Ook de nieuwe gondellift bij Churwalden is een echte verbetering. De Porsche-design gondel is ideaal voor de dagjesmensen uit Chur. 

Genieten! (c) Arosa Tourismus

Van alles te doen!
Er is in Arosa Lenzerheide meer te doen dan skiën alleen. Zo vind je er kinderpistes voor de allerkleinsten, snowparks voor freestyle skiërs en snowboarders en meer dan 140 kilometer wandel- en winterwandelpaden voor iedereen die even niet op de ski's wil staan. Maar ook buiten de piste is genoeg te beleven. Wat dacht je van events zoals de Lenzerheidner Zauberwald of het Arosa Humor-Festival? 

Gratis skiles voor de kids in Arosa (c) Arosa Tourismus

Perfect voor gezinnen
Ga je met de kids op vakantie? Dan is Arosa misschien wel je volgende bestemming! Zijn de kinderen namelijk geboren na 1998, dan zijn de ski- of snowboardlessen helemaal gratis! Voorwaarde is dat er minimaal twee nachten wordt overnacht in een van de deelnemende hotels of vakantiehuizen. Maar goed, wanneer je een week op wintersport gaat zal dat het probleem niet zijn. 

De Urdenbahn: de verbinding tussen Arosa en Lenzerheide (c) Arosa Tourismus

Jouw volgende bestemming?
Arosa en Lenzerheide zijn twee heerlijke, echt Zwitserse dorpen met een gevarieerd skigebied. De Urdenbahn die de twee gebieden met elkaar verbindt is echt een grote toegevoegde waarde. Je kunt schitterende tochten maken over uitdagende pistes, maar er zijn ook voldoende makkelijke pistes te vinden waar je heerlijk kunt oefenen. Tel daarbij de geweldige uitzichten vanaf bijvoorbeeld de indrukwekkende Rothorn bij op en misschien is het skigebied van Arosa en Lenzerheide wel jouw volgende bestemming!