Anton.

December 2015

Op wintersport bij de Ortles

Aan de voet van de 3905 meter hoge Ortles vind je een vakantieregio die bij veel Nederlandse wintersporters nog niet heel bekend is: Zuid-Tirol in Italië. Nou ja, in de winter dan. 's Zomers weten met name de fietsfanaten de Stelvio wel te vinden, maar in de winter verandert deze regio in een winterwonderland. De twee skigebieden Solda en Trafoi liggen in het Stelvio National Park, zijn extreem sneeuwzeker en je vindt hier pistes voor ieder niveau, schitterende mogelijkheden om te wandelen en te langlaufen en uitstekende mogelijkheden om te toeren. Daarnaast geniet je ook nog van het heerlijke Italiaanse eten. Hieronder vier redenen waarom jij komend seizoen bij de Ortles op wintersport gaat!

Prachtige pistes

1) Sneeuwzekere skigebieden
Je vindt in deze regio in Val Venosta twee leuke skigebieden: Solda en Trafoi. Solda is het grootste skigebied van de twee. Je vindt hier zo'n 80 kilometer aan pistes. Het skigebied gaat tot een hoogte van 3250 meter en is daardoor sneeuwzeker van begin november tot eind mei. Vaak is Solda het eerste skigebied in Italië dat z'n liften opent. Trafoi is een echt familiegebied. De pistes zijn niet al te moeilijk, de omgeving is gemoedelijk en de uitzichten ronduit spectaculair. 

Het uitzicht tijdens de wandeling

2) Meer dan skiën alleen
De sfeer in de dorpen in Val Venosta is gemoedelijk. Hier ga je niet heen om iedere dag op een andere piste te skiën in een gebied met meer dan 600 kilometer. Nee, hier kom je om te genieten met de familie. In de compacte skigebieden vind je heerlijke pistes, maar ook naast de pistes is voldoende te doen. In de indrukwekkende bergomgeving vind je schitterende wandelwegen met mooie uitzichten op de machtige Ortles.

Culinair genieten

3) Culinair genieten
Eén van de voordelen van wintersport in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, is dat je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse eten. Op de pistes en in de dorpen van Val Venosta vind je geen massale pisterestaurants, maar van die heerlijke authentieke berghutten. 

Gezellige berghutten

4) Ideaal voor families
Solda en Trafoi zijn beide ideale bestemmingen voor families. Kinderen krijgen in alle rust les bij de skischool. Je kunt gezamenlijk lunchen en opa en oma maken 's middags nog een mooie wandeling. De prijzen zijn over het algemeen ook nog eens gunstiger dan in de grotere en bekendere gebieden. Tel hierbij op dat je vaak ook nog eens terug kunt skiën naar je accommodatie. Vlakbij ligt ook nog Trafoi, een authentiek dorp, dat over een eigen, klein skigebied beschikt dat ook ideaal is voor families.