Anton.

Januari 2017

Wildschönau: gevarieerd en rustig deel van Ski Juwel

Ski Juwel is de naam voor het nieuwe skigebied dat een aantal jaar geleden ontstaan is toen twee bestaande skigebieden, het Alpbachtal en het Wildschönau, met elkaar werden verbonden. Het resultaat was een skigebied dat qua kilometers aan piste de top tien van grootste skigebieden van Tirol binnen kwam stormen. Maar toch zijn het niet de 109 kilometer aan pistes die Ski Juwel tot zo'n aantrekkelijk skigebied maakt.

Natuurlijke verbinding
De verbinding tussen de Wiedersbergerhorn (de huisberg van Alpbach) en de Schatzberg in het Wildschönau voelt heel erg natuurlijk aan. Bij sommige skigebieden heb je wel eens het gevoel dat een verbinding geforceerd overkomt. Hier is dat duidelijk niet het geval. De verbinding door de achtpersoons gondel voelt aan alsof deze er altijd geweest is. 

Met de familie op pad op de Schatzberg

Toppistes op de Schatzberg
Eén van de leukste delen van het skigebied is de Schatzberg. Hier vind je een groot aantal brede rode pistes die je iedere keer weer opnieuw uitnodigen om ze nog een keertje af te dalen. Hier kun je je als gevorderde skiër rustig een dagdeel (of langer) vermaken. 

Gezellige berghutten
Voor veel wintersporters zal die 109 kilometer aan pistes meer dan genoeg zijn. Ze worden namelijk iedere keer weer verleid om een drankje te drinken of een hapje te eten in een van de 24 berghutten die je in het skigebied van Ski Juwel kunt vinden. De ene modern, de andere authentiek met de traditionele keuken op de kaart en geweldige uitzichten.

Pittoresk Wildschönau

Rustig Markbachjoch
In het Wildschönau liggen vier authentieke dorpen. Niederau, Oberau, Thierbach en Auffach. Niederau is de grootste van de vier, Auffach is de rustigste. Helemaal links op de pistekaart (bij Niederau) zie je ook nog het gebiedje Markbachjoch liggen. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet echt interessant, maar het is zeker de moeite om er een keer een (half) dagje te skiën. Zeker wanneer je in een van de dorpen van het Wildschönau verblijft. De pistes zijn uitdagend en nog rustiger dan de rest van de pistes in het skigebied.

Genoeg te doen
Hoewel de dorpen in het Wildschönau niet al te druk zijn (Niederau heeft wel een gezellige apres-ski waar behoorlijk wat Engelsen aanwezig kunnen zijn), is er gedurende het seizoen genoeg te doen. Van 11 tot 13 december wordt de opening van het seizoen gevierd met live concerten en een testcentrum. Op 28 januari 2016 vindt het 'Musik-Schneefest' plaats in de Schiesshüttarena in Oberau en de Ö3 Pistenpully is gepland op 14 februari. Op 12 maart is er het Lions Schneefest, een liefdadigheidsvent. 

Het maakt het Wildschönau tot een perfecte bestemming voor families. Het skigebied is groot genoeg en zeer gevarieerd. De rust op de pistes in vergelijking met nabijgelegen skigebieden als het ZIllertal en de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is een verademing en de dorpjes zijn gezellig, zonder heel druk te worden. Misschien wordt Ski Juwel wel het skigebied waar jij je volgende wintersport doorbrengt!