Anton.

Oktober 2015

Waarom is wintersport in het tussenseizoen zo aantrekkelijk?

Veel wintersporters zijn gebonden aan de schoolvakanties. Het zorgt ieder jaar voor een ware exodus van gele kentekens die al filerijdend richting Alpen trekken. Op locatie is het gezellig, maar druk. De liftpas is net even wat duurder, terwijl de rijen wat langer zijn. Natuurlijk beleef je nog steeds een topvakantie, maar wanneer je als wintersporter de keuze hebt om buiten de schoolvakanties richting de Alpen te gaan, dan twijfel je daar niet lang over. Lang leve het tussenseizoen!

Het tussenseizoen is feitelijk de periode tussen de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie. Volgens anderen is het ook de periode tussen de voorjaarsvakantie en Pasen. In ieder geval is het de tijd van het jaar waarin het eigenlijk ideaal is om een weekje vakantie in de Alpen door te brengen. Het tussenseizoen heeft namelijk behoorlijk wat voordelen. 

Ruime keuze in accommodatie
In deze periode is het veel eenvoudiger om goede accommodatie te vinden. Bijkomend voordeel is dat de accommodatie ook wat goedkoper is dan in de vakanties. Het loont dan natuurlijk om misschien net even wat luxere accommodatie te bekijken of misschien een wat luxer skigebied te bezoeken. Bij ChaletsPlus vind je meerdere topchalets in populaire gebieden die zeer betaalbaar zijn in het tussenseizoen.

Goede sneeuw
Het voordeel van het tussenseizoen is dat het nog lang niet het einde van het seizoen betreft. Sterker nog, in januari is de winter in volle gang. Dat betekent over het algemeen zeer goede sneeuwcondities en ook in de lager gelegen gebieden goede sneeuwzekerheid. Natuurlijk is het wel wat kouder en wat vroeger donker, maar het blijft natuurlijk wintersport. 

Heerlijk rustige pistes

Rustiger op de piste
In het tussenseizoen is het een stuk rustiger op de pistes dan in de vakantieperiodes. Ook de wachtrijen bij de liften en bij de restaurants zijn een stuk korter. Het is gelukkig nooit té rustig. In het tussenseizoen zit je midden in de winter en zijn de skigebieden verre van uitgestorven.  

Minder files
De kans dat je in een grote file aan de grens met Bregenz of Kufstein komt te staan is ook weer wat kleiner geworden. Files op de vertrekdagen in het tussenseizoen zijn er natuurlijk wel, maar gelukkig nooit zo lang als tijdens de kerst- en met name de voorjaarsvakantie.

Waar wacht je nog op? Boek je vakantie in het tussenseizoen en profiteer van een ruim aanbod in accommodaties, goede sneeuw en meer rust op de piste in gebieden als Saalbach-Hinterglemm, de Kitzbüheler Alpen en de Zillertal Arena