Anton.

Oktober 2015

Voor iedereen wat wils bij de Hohe Salve

Er zijn weinig skigebieden zo populair bij Nederlandse wintersporters als de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Het gebied telt maar liefst 280 kilometer aan pistes en misschien wel minstens zoveel gezellige berghutten. Hoewel het gebied niet bijster hoog ligt, is het toch behoorlijk sneeuwzeker. Onmiskenbaar middelpunt is de Hohe Salve, met 1829 meter niet bepaald een Alpenreus, maar het uitzicht vanaf deze markante top concurreert wél met de grote jongens. Rondom deze berg ligt de vakantieregio Hohe Salve.

Gezellige berghutten in de Skiwelt

Eigen charme
Er maken acht dorpen deel uit van de vakantieregio. Ieder dorp heeft uiteraard zijn eigen charme. Wil je direct aan de piste verblijven dan kies je voor Itter of Hopfgarten. Itter is een rustig dorpje dat gedomineerd wordt door een markant slot. Hopfgarten is een stuk bruisender. In dit gezellige bergdorp proef je de echte Oostenrijkse sfeer. Geen heftige après-ski, maar wel veel gezelligheid.

Nieuwe Schernthannbahn
Vanuit Hopfgarten sta je in twee etappes bovenop de Hohe Salve. Hiervandaan kun je alle kanten op om de pistes van de SkiWelt verder te verkennen. Met je hoofd in de zon over de pistes in Brixen im Thale of juist net even wat sportiever richting Söll. Ook dit jaar is er meer dan 50 miljoen euro geïnvesteerd in het skigebied en een van de resultaten daarvan is de nieuwe Schernthann lift. Deze nieuwe stoeltjeslift vervangt de oude en beschikt over stoelverwarming en automatisch sluitende beugels. Nou had je als wintersporter al niet echt te klagen over de kwaliteit van de liften rondom de Hohe Salve, maar met de opening van deze lift wordt het ook steeds aantrekkelijker om in Hopfgarten zelf te blijven skiën, zeker als je een beginnende skiër bent.

Heerlijk wandelen in verse sneeuw

Rustig Kelchsau
Wanneer je niet zoveel pistekilometers nodig hebt of net begint met skiën, dan is het dorpje Kelchsau misschien wel jouw bestemming. Het rustige dorpje beschikt over een klein skigebied. Druk is het hier nooit, daarvoor zijn de verleidingen van de SkiWelt voor de meeste wintersporters te groot. Je kunt hier dus heerlijk rustig skiën, wandelen en genieten van de natuur.

Schitterende uitzichten

Verblijven in Wörgl?
Op een paar autominuten van de liften van de SkiWelt ligt het kleine stadje Wörgl. Het ligt direct aan de snelweg van Innsbruck naar München en is vooral ideaal wanneer vrienden of familie niet zo heel veel interesse hebben in alleen maar skiën. Het is slechts een paar minuten rijden naar de liften, maar daarnaast biedt Wörgl voor de thuisblijvers genoeg te doen, zoals een van de langste winkelstraten van Tirol en heerlijk wandelen op de Möslalmkögel, de huisberg van Wörgl. Bijkomend voordeel is dat de accommodatie in Wörgl of in de dorpen Kirchbichl, Angath, Angerberg en Mariastein net even wat voordeliger is. 

Voor iedereen
Wil je de hele dag knallen op de piste dan is Hopfgarten of Itter misschien wel iets voor jou, de beginnende skiërs vinden rustige pistes in Kelchsau. Hoef je niet per se iedere dag op de piste te staan, dan kan je prima terecht in een van de andere dorpen rondom de Hohe Salve!