Anton.

November 2014

<p>Wanneer je de gemiddelde skiwinkel binnenloopt kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel verschillende ski's! Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze publiceren we ook dit jaar een nieuwe skitest. Bijna 80 verschillende ski's, 6 categorieën en heel veel interessante informatie. We zijn ervan overtuigd dat deze skitest je zal helpen om de keuze voor de voor jouw perfecte ski wat eenvoudiger te maken. Slechte ski's worden immers niet meer gemaakt, maar kies dan nog maar eens de juiste! Hier de top 3 Prijs/Kwaliteit ski's. Kijk voor meer op:&nbsp;<a href="http://www.wintersporters.nl/skitest">wintersporters.nl/skitest</a></p>

K2 AMP Rictor 90 XTI

​De serie
Met de serie AMP kies je voor zekerheid wat all-mountain betreft. Vijf verschillende breedtes met de l’AMP 72, l’AMP 76 et 76 TI, l’AMP 80X et 80 XTI, l’AMP 82 XTI en de l’AMP 90 XTI, oplopend in techniek, breedte en prijs.

Op de sneeuw
De AMP Rictor is wat ons betreft een van de drie toppers van deze test, en deze ski heeft deze titel niet in de wacht gesleept door met zijn kracht te smijten. Het tegenovergestelde is zelfs het geval. Deze ski is zacht en fijngevoelig. Tegelijkertijd geeft deze ski veel zekerheid en stabiliteit. Door deze kenmerken heeft deze ski enorm veel controle, ook als er hard geskied wordt. Je kunt op deze lichte en fijngevoelige ski even goed keihard rechtdoor, lange bochten maken of hard rutsched skiën. Dit in combinatie met de fijngevoeligheid zorgt ervoor dat deze ski perfect antwoord op al je verzoeken.. Deze ski is zo comfortabel en aangenaam dat zelfs de de meest krachtige skiërs vergeten dat deze ski niet heel snel op snelheid komt en net energie mist in korte bochten. Op het moment dat we de skipistes achter ons laten of deze onder een dik pak verse sneeuw liggen zorgt deze soepele ski ervoor dat oneffenheden worden weggevaagd. De ski is even goed in verse poeder als in omgewoelde sneeuw. De AMP Rictor blijft goed drijven en is erg wendbaar en je kunt zelf op volle snelheid knallen. Echt een fantastische ski die past onder heel veel skiërs!

Salomon X Drive 80 MG

De serie
De serie X-drive komt in de plaats van de Enduro-serie. Je vindt in deze serie de X-Drive 8.8, 8.3, 80 en 75. Vijf ski’s in een uiteenlopende bouwstijl en prijsklasse. Allemaal behoorlijk all-mountain gericht. 

Op de sneeuw
Dit is de grote winnaar van dit segment, qua veelzijdigheid in ieder geval. In moeilijke omstandigheden, natte sneeuw, poedersneeuw of afgeragte pistes en natuurlijk op strakke pistes staat de X-Drive 80 zijn mannetje, en hoe! Verschrikkelijk stabiel en perfect uitgebalanceerd geeft deze ski veel zekerheid aan de skiër. Deze ski geeft je een veilig gevoel, maar zorgt er ook voor dat je wilt aanvallen. Dit dubbele gezicht: de zekerheid en drang om te knallen is een van de grote pluspunten van deze ski. Op deze ski kun je knallen en keihard op de kant gooien. Het is de X Wave 80 niet snel teveel. Maar ook op minder grote snelheid en onder de voeten van wintersporters die minder met hun krachten smijten skiet deze ski heel erg goed. Het enige kleine minpuntje is de manier hoe deze ski zich gedraagd als je langzaam op de kant wilt skiën. De lichte Rocker maakt het indraaien van de bochten moeilijker en de overgang van de staalkanten voelt net wat minder speels. Deze ski voelt zich meer thuis op zijn staalkanten als er met grote bochten geskied wordt. Je kunt knallen op pistes maar ook in omgewoelde sneeuw als in de poeder, want deze ski blijft makkelijk drijven. Duidelijk een echte all-mountain ski. Makkelijk te skiën, sympathiek maar ook erg sportief. Een ski die onder de voeten van heel veel skiërs past! Ongekend in deze prijsklasse.

Dynastar Powertrack 89

De serie
De serie Powertrack komt in de plaats van Outland. Deze ski’s zijn opvallend dankzij hun bijzondere vorm met een zeer grote rocker en flashy kleuren. Het zijn prima all-mountain ski’s die zich goed op de piste en daarbuiten voelen. De powertrack 89 (al dan niet Fluid) is het top model gevolgd door de Powertrack 84, de 79 Carbon en de 79 XPress

Op de sneeuw
Plezier en wel nu, vier woorden om deze ski te omschrijven. Je skiet zo weg op de ski. Alsof je in een warm bad stapt. Je hoeft geen langdurige trainingen gevolgd te hebben om deze ski te begrijpen. Strak en vloeiend brengt de ski je door de bochten heen. Makkelijk, maar met genoeg energie. Het is geen wapentuig deze ski, en de echte experts tikken tegen het plafond van de mogelijkheden aan. Maar deze tolerante ski die strak over de pistes en ernaast glijdt en goed en eenvoudig van kant wisselt is volgens ons echt een van de toppers van deze categorie. Buiten de pistes is deze ski niet de snelste, maar het terrein wordt goed opgevangen, de ski komt goed naar boven en bochten draaien is kinderspel. Kortom een geweldige ski voor bijna elke wintersporters die in deze all-mountain categorie een ski zoekt.

Kijk voor heel veer meer info op: www.wintersporters.nl/skitest