Anton.

November 2014

Top 3 All-Mountain Skis

Wanneer je de gemiddelde skiwinkel binnenloopt kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel verschillende ski's! Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze publiceren we ook dit jaar een nieuwe skitest. Bijna 80 verschillende ski's, 6 categorieën en heel veel interessante informatie. We zijn ervan overtuigd dat deze skitest je zal helpen om de keuze voor de voor jouw perfecte ski wat eenvoudiger te maken. Slechte ski's worden immers niet meer gemaakt, maar kies dan nog maar eens de juiste! Hier de top 3 Allmountain ski's. Kijk voor meer op: wintersporters.nl/skitest

Elan Amphibio 14

De serie
De Amphibio serie bestaat uit pisteski’s en all-mountain latten. De 82 XTI Fusion en de Amphibio 14 zijn de top modellen. De eerste voor de piste de ander veel meer voor het all-mountain gebruik. Vijf ski’s in totaal met de beroemde a-symetrische technologie.

Op de sneeuw
De Amphibio 14 is de grappenmaker van de groep. Deze ski geeft je een lach op het gezicht zonder dat hij er moeite voor hoeft te doen. Korte bochten en lange bochten alles kan en alles is lekker speels. De ski is licht en kantenwissels zijn makkelijk. De tip van de ski zorgt ervoor dat deze ski zo de bocht indraait. Je hebt geen perfecte techniek nodig om prima te skiën met deze Amphibio. Als je de bocht uitkomt helpt de energie van de ski je meteen weer verder. Een erg tolerante ski. Naast dat je makkelijk van radius kunt verwisselen is het ook geen probleem om van carven over te gaan naar het slippen en vica versa. Alle bochten zijn mogelijk. Alleen als het keihard gaat heeft deze lat het moeilijker. Het is duidelijk: dit is een piste ski om lekker speels mee te knallen. Extravagant op de piste zonder meteen ontzettend hard te gaan. Een ski om ook steeds beter mee te gaan carven. Een lat die voor bijna alle gevorderde skiërs een waar juweeltje is. Voor ons is het oordeel duidelijk: een superski!

Stöckli Spirit Globe

De serie
Drie ski’s in de serie Spirit. Alle drie gemaakt voor de piste. De Otwo is de topper, de Globe is wat fijngevoeliger en de Motion is lichter en soepeler en daarmee speciaal gemaakt voor dames.

Op de sneeuw
De Spirit staat er weer. Volgens ons is het dit jaar de beste ski in deze categorie. Want aan alle eisen voldoet de ski perfect. Misschien niet de meest sportieve ski van de groep, maar hoe deze ski op de sneeuw aanvoelt is geweldig. Deze Stöckli staat perfect tussen comfort en performance. Terwijl we de ski met een kortere lengte hebben getest dan de andere modellen was deze ski geweldig stabiel, zelf op snelheid. Deze ski houdt zich perfect in de bocht terwijl hij toch licht aanvoelt. Inderdaad licht onder de voet maar je hebt nooit het idee dat de ski met je aan de haal gaat. Je kunt zonder problemen van glijden naar carven overstappen en omgekeerd. Deze ski is geweldig al carvend te skiën, zelfs als het steil is. Lange en korte bochten zijn allemaal geen probleem. Deze ski is effectief en behulpzaam, een rolmodel als het gaat om evenwicht, finesse en vloeiend skiën. De spirit globe is het beste compromis tussen performance-comfort-skigemak. Een voorbeeld voor andere merken. Een geweldige ski!

Kästle LX 82

De serie
Bij Kästle is de serie LX, met twee ski’s gemaakt voor het grote piste-publiek. De LX 72 en de LX 82. In werkelijkheid zijn dit twee erg comfortabele ski’s, maar misschien toch niet helemaal voor jan en alleman, want de ski’s zijn niet makkelijk. Maar gevorderde skiërs zijn gek van deze latten

Op de sneeuw
De LX 82 heeft een bom gegooid in deze klasse. Pragmatisch maar fijnzinnig. Een contact met de sneeuw waar je van droomt. Deze ski laat elke piste makkelijker aanvoelen dan dat deze is. Oneffenheden worden vlak en grote golven in het terrein gaan op in de ski alsof het niets is. Daarbovenop komt een stabiliteit waar je u tegen zegt, een geweldige grip, een acceleratie als het nodig is en de mogelijkheid tot slippend te skiën. Een comfortabele ski ongeacht de skistijl of sneeuw. Zelfs in verse of omgewoelde sneeuw. Maar, er is een maar, je moet actief skiën, een beetje techniek hebben en er de vaart in houden. Maar zo hoort het misschien ook wel bij zo’n lat, niet? Wat een geluk is het op deze ski. Zeker met lange bochten, kortere bochten moet je nog iets harder werken. Een geweldige ski om het gehele skigebied mee onveilig te maken, terwijl jij je veilig voelt! Een klasse apart!

Kijk voor meer: www.wintersporters.nl/tips-en-tricks