Anton.

Oktober 2014

Vijf tips in Hasliberg Meiringen

In het machtige Berner Oberland ligt een klein skigebied, Meiringen Hasliberg. Maar we doen dit gebiedje tekort door het klein te noemen. Want door de brede opzet voelt het gebied veel groter. Het gebied verdient meer aandacht dan het krijgt. De pistes zijn namelijk prachtig, de off-piste is een serieuze geheimtip en had ik het al over het uitzicht gehad?  Vijf tips voor iedereen die besluit naar dit mooie Zwitserse gebied te reizen.

Tip 1:  Hochstrass piste
Pak ’s ochtends de eerste lift naar de Hochstrass. Al voordat je boven bent zie je waarom! Vanaf deze lift gaat een geweldig mooie rode piste met een ongekend uitzicht naar beneden. Deze piste is fantastisch om heerlijk vanaf te knallen, vooral als deze vers is geprepareerd. Zeker het begin is stevig rood. Maar als je als eerste op de vers geprepareerde helling komt  valt de moeilijkheid mee. Een heerlijke piste om te knallen. Maar stop ook af en toe om van het panorama te genieten. Als je deze piste als eerste pakt, ski je ook nog eens in een schitterend ochtendlicht. Dit is zo’n afdaling waar je het hele jaar aan terug denkt. Zo zouden veel meer pistes mogen zijn. Het is niet voor niets dat een foto genomen op deze piste op veel Zwitsers promotiemateriaal staat!

Tip 2: Hochstrass off-piste
Heb je kennis en ervaring om off-piste te gaan? Rugzak met schep en sonde op je rug én lawinepieps op je lichaam? Dan zit je in het Haslital op het goede adres. Natuurlijk heb je de geweldige afdaling van het Glogghüs,. Waar het heerlijk off-piste knallen is. Maar ook zeker vanaf de Hochstrass is het mooi off-piste skiën. Pak de zwarte Ringture piste, neem dan de helling aan de linkerhand. Kijk waar je over de wand kunt gaan. Er wachten mooie hellingen… Zorg natuurlijk wel dat je weet waar je in duikt. Wat niet alle couloirs zijn te doen zonder sprong over rotsen. Even via de andere zijde checken of de helling te skiën is, hoort er natuurlijk bij. Alleen voor ervaren off-piste skiërs. Maar voor hen wel een aanrader.

Tip 3: Hotel Wetterhorn
Als je een gezellig dorpje naast de deur wilt hebben, of een spetterende après-ski dan moet je niet dit hotel boeken.. Maar wanneer je na een dag skiën rustig in in het aangename restaurant wilt zitten of op je ruime en mooie kamer (waar je ook kunt koken) dan is het oude Hotel Wetterhorn geschikt. Het hotel is helemaal opgeknapt, gelukkig is de authenticiteit bewaard gebleven. Een aangename plek, waar ík met veel plezier logeerde. Dit hotel serveert trouwens geweldige wijnen!

Tip 4: Lekker eten
Er zijn verschillende goede plekken om te eten in Hasliberg. Zo zit je goed in Alphittli Gummen, met een fantastisch uitzicht op, onder andere, de Eiger. Om bij dit restaurant te komen moet je de piste Sunshine nemen en deze afdaling doet zijn naam eer aan als vrolijke en prettige piste. Maar de echte aanrader is Alprestaurant Balis, In een oud boerderijtje serveert men de heerlijkste authentieke maaltijden.   Lekker rustig eten.

Tip 5: Sleeën
De slee-afdaling van Mäglisalp naar Bidmi en via daar naar Reuti. is de moeite zeker waard. Een middagje geen zin om te skiën?, Of gewoon even tussendoor? Het is echt een leuke en snelle afdaling. En zoals het hoort bij slee-afdalingen zorgen deze altijd voor verhalen en anekdotes die jaren lang mee kunnen. Daarnaast hoort sleeën gewoon bij een complete wintersport vakantie, toch? Nog niet uitgekeken op de slee? De afdaling van Käserstatt wacht op je!