Anton.

Oktober 2014

Vijf redenen om naar Zuid-Tirol op wintersport te gaan

Het zuidelijke deel van de Alpen is voor veel Nederlandse wintersporters een brug, of in dit geval een bergpas, te ver. Wanneer je de Brennerpas oversteekt dan rijd je al direct het Italiaanse Zuid-Tirol binnen. En eenmaal de pas over, dan ben je blij dat je dat gedaan hebt. Zuid-Tirol is namelijk een regio om je vingers bij af te likken. Hieronder vier redenen om deze winter naar dit noordelijke deel van Italië af te reizen.

Heerlijk skiën op de Kronplatz (c) TVB Kronplatz / Georg Tappeiner

1) Skigebieden
De skigebieden in Zuid-Tirol zijn wellicht minder bekend dan de grote skigebieden aan de andere kant van de grens, maar zeker niet minder mooi. Zuid-Tirol telt vele grote skigebieden, waarvan Val Gardena/Gröden, Alta Badia en de Kronplatz bekende namen zijn. Daarnaast ligt het zogenaamde Dolomiti Superski gebied in Zuid-Tirol. Dit samenwerkingsverband van skigebieden biedt meer dan 1200 kilometer aan pistes aan op één liftpas, verdeeld over verschillende skigebieden. Een van de mooiste tochten is de Sellaronda, waarbij je om het Sella massief heen kan skiën. Linksom en rechtsom. Daarnaast zijn de skigebieden in Zuid-Tirol bijzonder sneeuwzeker. Niet alleen vanwege de natuurlijke sneeuwval, maar ook omdat de Italianen meesters zijn in het maken van kunstsneeuw en het prepareren van pistes!  

Heerlijk eten op de piste!

2) Culinair
Laten we eerlijk zijn, er gaat weinig boven de Italiaanse keuken. Het zal je niet verbazen dat je soms echt even je best moet doen om weer de pistes op te gaan. Het eten is gewoon van topkwaliteit. Wil je 's avonds ook goed dineren dan is het in deze regio geen enkel probleem. Er zijn in Zuid-Tirol maar liefst twintig sterrenrestaurants met in totaal 23 sterren. 

Schitterende natuur in de Dolomieten

3) Natuur
Dit is dé reden waarom vele wintersporters ieder jaar weer terugkeren naar Zuid-Tirol. De Dolomieten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en dat is niet zonder reden. Ooit lagen deze bergen op de bodem van de zee, tegenwoordig vormen ze het decor voor de mooiste uitzichten in de Alpen. Ze zorgen voor een mooie balans tussen de sfeer van de Middellandse Zee en de Alpen. 

Geweldig skiën in Zuid-Tirol

4) Afstand
Is Zuid-Tirol nou echt zo veel verder weg? Ja, het is verder rijden dan de skigebieden in Oostenrijk, maar je bent sneller in Zuid-Tirol dan je denkt. Het grootste gedeelte rijd je over de snelweg en de meeste grote skigebieden in Zuid-Tirol liggen maar een uurtje verder rijden dan veel skigebieden in Oostenrijk. En vergis je niet, de meeste Franse skigebieden liggen verder rijden dan de skigebieden in Zuid-Tirol!

5) Wil jij kans maken op een skivakantie van zeven nachten voor twee personen in een speciaal geselecteerd hotel, inclusief twee Superskipassen voor de Dolomieten? Doe dan mee met de wedstrijd op de website van Zuid-Tirol. Vul je gegevens in en je ontvangt tevens het volgende gratis magazine Beleef Zuid-Tirol.

Spreekt je dit aan, maar denk je bij jezelf 'dat Duits is al lastig genoeg, Italiaans begrijp ik al helemaal niet'. Wees gerust, want in Zuid-Tirol wordt Duits gesproken. Dat maakt het weer een stuk makkelijker om te genieten van al het moois dat deze Italiaanse regio te bieden heeft!