Anton.

Oktober 2014

Nieuws uit Ski Juwel

Sinds twee seizoenen zijn de skigebieden van het Wildschönau en het Alpbachtal met elkaar verbonden. Dit is echt een verbinding met een meerwaarde, want de gebieden vullen elkaar goed aan. Ski Juwel telt nu maar liefst 109 kilometer aan pistes en 47 liften, zodat het gebied voor veel wintersporters ineens heel interessant geworden is. En ze zitten niet stil in het Wilschönau en Alpbachtal, want ook voor het nieuwe winterseizoen 14/15 zijn er weer veel vernieuwingen.

Stoeltjeslift Gmahbahn

Nieuwe kindvriendelijke stoeltjeslift
De populaire Gmahbahn wordt dit seizoen vervangen voor een moderne stoeltjeslift met zes plaatsen. De lift heeft van die speciale stoelen waar kinderen veilig in kunnen zitten en dus kunnen in deze stoeltjeslift vijf kinderen met één volwassene plaatsnemen. En het mooiste is....de wachttijden worden natuurlijk korter en dankzij de nieuwe lift is de piste ook nog eens langer geworden. Slim gebouwd in Ski Juwel!

Betere kunstsneeuw faciliteiten
Nou is Ski Juwel al een behoorlijk sneeuwzeker gebied, maar in de tijden dat Moeder Natuur het even wat af laat weten dan is het wel zo prettig als er wel gewoon geskied geskied kan worden. Op de Schatzberg in het Wildschönau is een nieuwe kunstsneeuw faciliteit gebouwd, waar maar liefst 100.000 kubieke meter water in opgeslagen kan worden. Dit wordt afgemaakt met drie kilometer aan buizen en vijftig nieuwe sneeuwkanonnen. De kosten? Maar liefst 4,5 miljoen euro, maar nu is maar liefst 85% van Ski Juwel uitgerust met sneeuwkanonnen. 

Freeriden in Ski Juwel

Freeride weken voor beginners in het Alpbachtal
Freeriden is populairder dan ooit. In Alpbachtal spelen ze hierop in en bieden ze de 'freeride weken' aan voor beginnende off-piste skiërs. In kleine groepen van maximaal zes personen (uiteraard allemaal uitgerust met lawinepieper, schep en sonde) verken je het skigebied van Alpbachtal onder begeleiding van een gids. De 'freeride weken' zijn van 10 tot 18 januari, 7 tot 14 februari en 14 tot 21 maart. Een driedaagse cursus kost 393 euro per persoon. 

Ski Juwel: perfect voor families

Gratis skiën voor kinderen aan het einde van het seizoen
Wintersport duur? Niet in Ski Juwel. Wanneer je tussen 14 maart en 12 april op vakantie gaat naar dit leuke skigebied in Tirol krijgen de kinderen (geboren in 1999 of later) hun liftpas gratis. Per liftpas voor drie dagen voor een volwassene, krijg je een liftpas voor een kind gratis!