Anton.

November 2014

Vijf tips voor Ski Juwel

Sinds 2012 zijn de skigebieden van het Wildschönau en het Alpbachtal samengevoegd tot één skigebied dat luistert naar de naam Ski Juwel. De twee skigebieden waren op zichzelf het bezoeken al meer dan waard, maar dankzij de nieuwe verbinding telt het gebied nu 47 liften en 109 kilometer aan pistes (dat is overigens volgens de 'nieuwe' berekening van pistekilometers, volgens de oude berekening telt het gebied 145 kilometer aan piste). Hiermee is het gebied ineens op de radar komen te staan van wintersporters die niet alleen op zoek zijn naar een mooie authentieke bestemming, maar ook nog eens veel kilometers tot hun beschikking willen hebben.

We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je bij een bezoek aan Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zeker niet mag overslaan.

Het sprookjesachtige Oberau

1) Beste sneeuw in het gebied
Het hoogste punt van Alpbach is de Wiedersberger Horn met z'n 2128 meter. Zo hoog gaan de liften niet, maar die bereiken met 2025 meter hoogte nog altijd een respectabele hoogte. De pistes in dit deel van het gebied zijn zwart en rood en liggen volledig boven de boomgrens. Hier is de sneeuw vaak het beste van het hele gebied. Zeker ook richting het einde van het seizoen in de maanden februari en maart is de sneeuw hier vaak nog erg mooi! 

De Wiedersbergerhorn op de achtergrond

2) Piste 47
Deze rode piste die start bij de Asthütte en je meeneemt naar Inneralpbach is een van onze favorieten. De rode '47' is een heerlijk lange dalafdaling die over brede stukken tussen de bomen loopt. De piste is dus ook zeer goed te skiën als het weer wat slechter is, want dankzij de bomen is het zicht dan nog uitstekend. De piste eindigt bij de verbindingsgondel richting Wildschönau. 

3) Schatzberg
De Schatzberg is het hoogste punt van het deel van het Wildschönau. Met z'n 1903 meter hoogte is dit geen Alpenklassieker, maar wat liggen er lekkere pistes op de flanken van deze berg! Je vindt hier vele rode pistes die voor zowel beginnende als gevorderde skiërs geweldig zijn. Moeilijk worden ze nooit en je kan hier echt even goed gas geven. Dit zijn van die pistes die je telkens weer opnieuw blijft doen. 

4) Koglmoos
De Koglmoos is wintersport in Oostenrijk in optima forma. Een mooie kom met een aantal korte sleepliften waar de kinderen en beginners veilig hun sporen kunnen trekken, een gezellige berghut en voor de gevorderden een heerlijke rode piste die bij de Koglmoos eindigt. Als je niet uitkijkt blijf je de hele dag hier op het terras zitten!

Het schitterende deel van het Wildschönau

5) Niederau
Het kleine skigebied van Niederau is niet aangesloten op het grote skigebied, maar het bezoeken meer dan waard. Het is hier een stuk rustiger vergeleken met het grote skigebied van Ski Juwel, maar je hebt hier wel een aantal uitdagende pistes voor gevorderden en heerlijke pistes tussen de bomen voor de wat mindere goden. Het zou zonde zijn als je dit deelgebiedje links laat liggen!