Anton.

Oktober 2014

Materiaaltrends

Wat is hip en happening op de piste?

Een nieuw winterseizoen brengt ook altijd weer nieuw materiaal met zich mee. Soms is het echt innovatief, maar soms beperkt het zich ook simpelweg tot een nieuw kleurtje. Wil je weten waar je mee gezien kan worden op de piste en daarbuiten? Welke jas je extra warm houdt als het (te) koud is? Of op welke ski je nog gemakkelijker naar beneden komt? Wij hebben een aantal nieuwe materialen voor het winterseizoen 14/15 voor je op een rij gezet.

Trends 
Kleding wordt technischer en technischer
Een goede ontwikkeling lijkt ons, want als skier of snowboarder word je door die nieuwe kleding steeds beter beschermd tegen regen, sneeuw, wind en al het andere weer dat je in de bergen tegenkomt. Het wordt dus nog belangrijker om je kleding op te bouwen in lagen.

Bescherming, bescherming, bescherming
Keek men vijf jaar geleden raar op wanneer je op de piste een helm droeg, tegenwoordig is het juist andersom. Een helm is in korte tijd een van de standaard onderdelen van de uitrusting van de wintersporter geworden. Helmen zijn ook comfortabeler en beschermender dan ooit. Bij veel skischolen is het dragen van een helm zelfs verplicht geworden.

Technology in producten
Als je een beetje in de 'tech-wereld' bekend bent, dan weet je dat apparaten steeds slimmer worden. En dat geldt ook voor producten in de wintersport. Wat te denken van goggles met ingebouwde HD camera's, speciale vakken voor iPhones, helmen met muziek en bluetooth en uiteraard de alsmaar groeiende markt van de actiecamera's

Allmountain de standaard-ski
Ski's worden niet zozeer meer breder, maar all-mountain ski's lijken wel de standaard geworden. Net even een stukje breder, met rocker voor het draaigemak, zorgen deze ski's ervoor dat heel veel wintersporters nog meer plezier op de piste (en daarbuiten) zullen hebben. Ook freeride groeit nog altijd. En ben je op zoek naar een raceski? Ook daar wordt door de verschillende merken voldoende in geïnvesteerd, hoewel het deze ontwikkelingen vaak niet groots in de publicitieit komen.

Peak Performance Heli Pro

Peak Performance Heli Pro
Het Zweedse Peak Performance komt dit seizoen wel met een hele innovatieve kledinglijn. Nou stonden ze bij Peak al bekend om hun kwalitatief hoogstaande kleding, maar de Heli Pro is wel het absolute topproduct uit hun lijn. Nog even los van alle driedaags GoreTex en nog meer hele technische zaken, valt een aantal dingen op. Zo vind je in de broek een lawinebal (de ROTAUF MRK5), maar nog meer in het oog springend is dat de kleding gemaakt is van Vectran stof. Zegt je niets? Ons ook niet. Maarrr... die stof is vijf keer sterker dan staal en dat zonder de ademende en waterdichtsheids-eigenschappen te verliezen. Veel meer hightech gaat het niet worden.

Prijs:
-Jas: € 800,00
-Broek: € 900,00 (inclusief lawinesysteem)

adidas Tycane Pro Outdoor

adidas Tycane Pro Outdoor
Ben je een wat serieuzere wintersporter? Als in: je vindt het heerlijk om te touren en lekker lang te lopen naar een top om deze weer af te dalen? Dan is de adidas Tycane Pro Outdoor misschien wel wat voor jou. Prima pasvorm, uitstekende bescherming tegen de zon en een foamlaagje rondom. Dat foamlaagje zorgt er voor dat je ogen optimaal optimaal beschermd worden tegen uv-licht, regen, transpiratie en wind. Niet bepaald het type bril waarmee je hip en happening op het terras gaat zitten, maar die wel je beste vriend is wanneer je een berg op klautert.
Prijs: € 209,00

Nordica NRGY Pro

Nooit meer pijn in je voeten!
Skischoenen. Het zullen nooit de meest comfortabele schoenen worden, maar de pijn kan nu wel tot het verleden behoren. Nordica introduceert de Cork Liner, een volledig aanpasbare binnenschoen die ind e NRGy PRO en Belle PRO skischoenen te vinden is. Hierbij wordt gebruikt van de natuurlijke demping, veerkracht en de zachte structuur van, je raadt het al...kurk! Je kan de binnenschoen dus echt voelbaar laten aanpassen aan de vorm van je voet.

Nordica NRGY 90

NRGy ski's van Nordica
Nordica komt dit seizoen met een aantal nieuwe all-mountainski's, waaronder de NRGy serie en de Belle serie (voor vrouwen). De ski's hebben een prima verhouding rocker en camber en de heren versies zijn uitgerust met een titanium frame waardoor de overbrenging en grip op de piste piste gewoon goed is. Zo goed zelfs dat de NRGy ski's dit jaar onder de voeten van het redactieteam van Wintersporters te vinden zijn.