Anton.

September 2014

Wintersport en andere activiteiten in het Limburgse land

Als je een paar dagen lekker weg wilt in de herfst, denk je misschien niet meteen aan Landgraaf. Dan zou je dan toch eens moeten doen, want Snowworld biedt niet alleen een uitgelezen kans om   alvast even –of heel veel- warm draaien op de piste, maar een verblijf in Landgraaf heeft nog veel meer te bieden.

Even weg in de herfst
Toen het idee opkwam een paar dagen weg te gaan in de herfst was mijn eerste idee- ik geeft het eerlijk toe-: “een paar dagen skiën op een gletsjer!”  maar voor drie dagen skiën naar een gletsjer op en neer rijden is best veel gedoe, zeker met een wederhelft die wel  van skiën houdt, maar zeker niet fanatiek is en met “een paar dagen lekker weg” een leuk hotelletje in pak ‘m beet Limburg voor ogen heeft. Ik zette het idee van een gletsjerbezoek in de ijskast (leuk een keer voor een tripje met vrienden) en focuste op Limburg. Want daar was ik namelijk pas geweest. Om precies te zijn in Landgraaf, voor het eerste deel van de opleiding tot skileraar bij Snow Sports Academy. Dat waren bedrijvige dagen waarin ik alleen maar de indoorpistes en mijn –overigens zeer comfortabele- hotel kamer had gezien en af en toe even op het terras had vertoefd met de leerboeken.

Vanaf dat terras had ik goed zicht op het klimpark, dat pal naast het Snowworldcomplex ligt en er erg aanlokkelijk uitzag . En ik raakte er aan de praat met een stel uit Alkmaar dat een korte vakantie hield in Snowworld en enthousiast vertelde over alle activiteiten in en buiten het complex.

Superlatieven
Dat alles kwam me in gedachten toen we een paar weken later ons tripje gingen plannen. We besloten eens op de website van Snowworld te kijken en raakten zowaar enthousiast. Ik had al gemeld dat ik de kamers heerlijk had gevonden en het eten lekker, maar nu kon ze zelf zien dat dit een uitje van superlatieven ging worden. Zeg nou zelf: Europa’s grootste klimpark, de langste piste van Nederland, de grootse overdekte piste ter wereld… èn een stoeltjeslift, wat zonder meer een selling point is voor mijn vrouw, die het niet erg heeft op sleepliften.

Voor iedereen wat wils
Een andere troef van Snowworld voor ons randstedelingen is dat het in Zuid-Limburg ligt. Fiets- wandel- en mountainbike mogelijkheden te over en vlak bij Maastricht en Aken. “Dan kun jij leuk een dag winkelen in Maastricht en dan ga ik een dagje skiën”, opperde ik enthousiast. Enigszins te enthousiast , want ze constateerde  wat sip dat we dan niet gezellig samen Maastricht onveilig konden maken. Daarbij even vergetend dat shopexcursies van ons tweeën bepaald geen succes zijn; bij een leuk stadsbezoek horen wat mij betreft stadswandelingen, museumbezoek en vooral terrasjes en lekkere restaurantjes, maar zeker geen geshop!

Leuk!
Vastbesloten de voorpret niet te bederven, keken we eensgezind verder naar excursiemogelijkheden.We vonden leuke wandel- en fietsroutes in het mooie heuvelland, zagen dat Duitsland en België inderdaad vlakbij zijn en googleden minstens twintig leuke restaurantjes in de buurt.We puzzelden met de arrangementen die Snowworld aanbiedt –b.v. overnachting met baantoegang, overnachting met diner en combinaties daarvan- en kwamen op zo’n € 450 voor twee personen. Drie nachten met ontbijt, 1 keer diner en een dag baantoegang.“Boeken maar”, zei ik. Maar mijn vrouw wilde nog even denken.

Heerlijke dagen
Uiteindelijk boekten we iets op de Veluwe, want zo gaan die dingen soms. We fietsten flink, wandelden heerlijk en we gingen goed uit eten. En we shopten niet. En Landgraaf dan? Dat staat op mijn lijstje!