Anton.

September 2014

Hoe boek je een wintersportreis?

De zomer is voorbij en het duurt niet meer zo heel lang of de winter staat alweer voor de deur. Misschien lijkt het nog een eeuwigheid te duren voordat je weer kan gaan genieten van heerlijke pistes met goede sneeuw en hopelijk ook nog eens lekker weer, maar wanneer je komend seizoen met familie, vrienden of een andere groep weer op wintersport wil, dan is nu de tijd om actie te ondernemen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat het iets makkelijker wordt om een goede keuze te maken!

Ben je gebonden aan vakanties?
Misschien is dit wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Ben je gebonden aan de voorjaarsvakantie (en in mindere mate aan de kerstvakantie)? Is het antwoord 'ja', dan is het verstandig om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar accommodatie. Het zal je niet verbazen dat de populaire hotels, appartementen en andere vormen van een dak boven je hoofd al ruim van te voren geboekt worden. Op dit moment heb je nog voldoende keuze wanneer je als gezin een mooi onderkomen zoekt, maar wacht niet te lang, want juist nu, als men terugkomt van de zomervakantie, gaan veel wintersporters hun vakantie vastleggen.

Wil je een groot of een klein skigebied?
Het klinkt logisch, maar het is heel relevant wanneer je een wintersportreis wilt boeken. Ga maar na, in de populaire en grote skigebieden, zoals de Zillertal Arena, de Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental is de concurrentie om dat mooie appartement of chalet te bemachtigen nou eenmaal een stuk groter dan in, pak 'm beet, Lofer of Achenkirch. Kies je voor een kleiner skigebied dan heb je over het algemeen wat minder stress om een accommodatie te boeken (lees: er is vaak nog wel wat vrij, ook als je wat later boekt). Ander voordeel: als het je totaal niet interesseert hoeveel pistekilometers een gebied heeft of dat het een bruisende apres-ski heeft, dan wordt je wintersport in zo'n kleine bestemming ineens ook een stuk goedkoper.

Wat voor soort accommodatie zou je willen?
Het hangt helemaal af van de bestemming en van je specifieke wensen of de accommodatie jij zoekt nog beschikbaar is. Zo vind je in de meeste Franse bestemmingen veel meer appartementen dan dat je er hotels vindt en zijn er Oostenrijkse dorpen waar je juist alleen maar hotels kan vinden. Over het algemeen is het aanbod van appartementen in de Alpen groter dan dat van hotels. Om je een beetje op weg te helpen hebben we op Wintersporters.nl van veel grotere skigebieden in de Alpen aangegeven wat voor soort accommodatie je er over het algemeen kan vinden en wat het prijsniveau is.

Gaat iedereen hetzelfde doen?
Gaat iedereen de hele dag de piste op om te skiën of te snowboarden? Gaan opa en oma ook mee en willen die juist wandelen? Moet er voor de dames in de groep nog een mooi wellness centrum in de buurt zijn? Hoe zit het met de wensen van de après-ski. Er zijn dorpen die alles kunnen aanbieden, maar je zal begrijpen dat deze bestemmingen, zoals Ischgl, St. Anton am Arlberg en Saalbach, zeer populair zijn en dus ook relatief snel vol zitten. Maar hoe kom je er dan achter wat voor jou en je medereizigers de mooiste bestemming is? Vul op Wintersporters eens de selector in. We hebben deze zomer hard gewerkt om veel gebieden van een update te voorzien, dus hier ga je zeker waardevolle informatie uit halen.