Anton.

februari 2014

Indrukwekkende beelden van nieuwe lift in Val d'Anniviers

Zinal en Grimentz waren twee zeer leuke skigebieden. Zinal met super steile zwarte pistes, leuke rode pistes en een ongekend off-piste potentieel. Zinal meer glooiend en breed opgezet met heerlijke carvepistes. In beide gebieden heb je niet snel genoeg. Maar dit is allemaal nog mooier geworden. Deze twee mooie gebieden zijn met een ultra moderne nieuwe lift met elkaar verbonden. Hiermee wordt het leuke Val d’Anniviers meteen nog aantrekkelijker. Nu heeft dit dal samen met St-Luc/Chandolin en Zinal-Grimmentz twee uitgebreide en mooie deelgebieden.

Moderne lift
De lift die wintersporters vanuit het zeer mooie dorpje Grimentz naar Zinal brengt is een zeer moderne cabinelift. Van 1600 meter brengt deze lift je midden in het skigebied Zinal op maar liefst 2700 meter.  Deze lift vervoert niet minder dan 825 personen per uur. Hiermee is de verbinding tussen deze gebieden dus ideaal. Weer of geen weer je kunt nu makkelijk tussen deze twee gebieden pendelen. Een enorme verbetering. Deze lift is de op twee na langste lift van Zwitserland. Alleen een tocht met deze lift, over de mooie hellingen van het Val d’Anniviers is op zich de moeite al waard. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht op de vierduizenders die de kroon van het Val d'Anniviers vormen.

Fantastisch skigebieden
Met deze lift plaatst Val d’Anniviers en in het bijzonder Zinal en Grimmentz zich meteen bij de beste gebieden van Zwitserland. De verbinding voelt gewoon compleet logisch en is niet vergezocht. Het maakt het gebied op alle punten beter. Nu komen ook wintersporters die graag in ruime en grote gebieden skiën goed aan hun trekken. Het gebied heeft dankzij deze lift maar liefst 120 km aan aaneengesloten pistes. 

 

Technisch hoogstandje
Zo’n lift is elke keer weer een technisch hoogstandje. Er komt heel veel bij kijken. Natuurlijk worden deze liften door goed getrainde professionals gebouwd. Het bouwen van dit soort installaties is dan ook niet te onderschatten. Alleen al het transport van het benodigde materiaal is een hele expeditie. Hoe krijg je bijvoorbeeld de zeer zware kabels van de lift over een smalle bergweg en over bruggen die niet voor zo’n gewicht zijn gebouwd? De indrukwekkende foto’s van de bouw van deze lift geven een goed beeld van het indrukwekkende werk wat is geleverd. In dit dal schuwen ze de vooruitgang in ieder geval niet, dat mag duidelijk zijn. En deze grote klus is dit jaar netjes geklaard.

Val d’Anniviers was altijd al en aanrader, maar nu met de nieuwe lift is er echt geen reden meer om dit gebied niet een keer een bezoekje te brengen. Wat voor een wintersporter je ook bent.

De gehele herfst is er keihard gewerkt
Het liftstation in het mooie dorpje van Grimentz
Veel 'handwerk'
Om de cabine boven te krijgen was nog een hele klus!
Direct van de pistes in Grimentz naar Zinal
Alleen een rit met lift is al de moeite waard