Anton.

februari 2014

De leukste bergrestaurants in het Wallis

Het is goed wintersporten in Wallis: mooie pistes, wereldberoemde off-piste afdalingen en fantastische vergzichten. Van al dat mooie skiën of boarden en die lekkere frisse buitenlucht daar krijg je natuurlijk honger. Dat komt goed uit want de Walliser bergkeuken is goed, lekker en voedzaam. In elk Walliser skigebied is het goed eten. De restaurants bieden allemaal goede Zwitserse kwaliteit. Vier restaurants springen er boven uit. Eet smakelijk:

Berghaus Vernissage Plattjen, Saas-Fee
Dit restaurant is de eerste kilmaatneutrale berghut in Zwitserland. De CO2 uitstoot van dit restaurant wordt berekend en teruggekocht met certificaten voor een project in Madagascar. Als dit niet zorgt voor good-will om hier te gaan eten, dan doet de voortreffelijke keuken dat zeker. Het is echt Haute cuisine. Hier maakt men een fijne mix van beproefde recepten in combinatie met een voorproefje van de gourmetkeuken van restaurant Vernissage. Heerlijk eten dus.

Bättmer-Hitta, Bettmeralp
Op de Bettmeralp vindt je een mooie typisch Zwitserse berghut waar het simpel maar goed eten is. Ideaal voor de lekkere trek en pauzes tijdens het skiën of boarden. Snel en kwalitatief goed. Precies zoals je een restaurant op de pistes wilt. Als je langer wilt blijven hangen bestel, dan zeker een raclette of fondue in deze leuke berghut. Verder kun je hier genieten van Drie soorten kaasbroodjes, gedroogd vlees en Polenta. Het restaurant bestaat uit drie gedeeltes: de "Moosij-Sube", "Edelberts Jägerstube- en de "Bergführer-Stube".

Restaurant Aux Chottes, Veysonnaz
Authentiek, gelegen ten midden van de skipistes en met een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei - Restaurant 'Les Chottes' op 2210 m hoogte vind je al lopend of skiënd op je weg van Veysonnaz in de richting van Siviez. Op de menukaart vind je diverse specialiteiten van binnen en buiten de Valais. Het restaurant bestaat uit een à-la-carte en een zelfservice gedeelte. Heb je zin om hier lekker te blijven relaxen, reserveer dan de buitenjacuzzi. Iedereen kan hier makkelijk komen, want deze berghut ligt op de kruising van een winterwandelpad, de langlaufloipe en de skipistes.

Cabane des Violettes, Crans-Montana
De berggids Pierre-Olivier Bagnoud en de kok Franck Reynaud heten je welkom in hun berghut op 2208 meter midden in het skigebied van Crans Montana. Goede voedzame locale maaltijden, de mogelijkheid om te blijven slapen, en de locale kennis van een berggids maken dit een fanatische berghut waar bergliefhebbers zeker eens moeten stoppen. Voor toerskiërs worden er speciale avonden met beklimmingen en poederafdalingen naar de hut georganiseerd. Een aanrader. Natuurlijk biedt de gids skilessen (on en offpiste), heliskitochten en toerskitochten aan. Een inspirerende plek om te eten dus!