Anton.

Januari 2014

Vanaf de piste zo de wellness in

Ontspannen in de Walliser Alpen

Wat is lekkerder dan met roodgloeiende wangen van een hele dag buiten lekker de wellness in te duiken. Lekker relaxen in heerlijk warme baden. Ontspannen en rustig nagenieten van een heerlijke en sportieve dag buiten. In Wallis zijn er veel skigebieden met fantastische thermische baden. Waar je bijna letterlijk  de welness inskiet. Hier vier topbestemmingen waar je na een dag op de lange latten heerlijk kunt relaxen in warm water.

Aletsch Arena
Na een dag wintersporten rondom de ontzettend mooie Aletschgletsjer is het heerlijk genieten in de warme zoutwaterbaden van het Salina Maris hotel in Breiten. Dit zoutwater komt uit de oceanen die zo’n 250 miljoen geleden klotsten waar nu Zwitserland ligt.  Denk in dit hotel aan een wellness-centrum met een breed aanbod aan zoutbaden, warmwaterbaden; therapieën, massages en fitness. Een heerlijke plek om te ontspannen.

Leukerbad
Naast het skigebied van leukerbad liggen, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende heerlijke baden. Openlucht of overdekt. Hier is het heerlijk ontspannen. Met 3,9 miljoen liter thermaal water per dag heeft Leukerbad het grootste volume natuurlijk warm water van Europa. Daar kun je in maar liefst 22 verschillende baden gebruik van maken. Elk budget vindt hier zijn ideale thermale bad.  Jacuzzi’s, stoombaden, douches en bubbelbaden. Of denk aan speciale acties zoals ontbijten in het water, baden bij volle maan of Aqua-Fit zorgen voor een compleet en origineel  aanbod.

Ovronnaz
Naast het niet zo heel bekende maar leuke skigebied van Ovronnaz ligt een fantastisch mooi badencomplex. Vanuit warmwaterbaden kijk je op een fantastisch berglandschap uit. Drie binnen- en buitenbaden zorgen voor afwisseling. Natuurlijk zijn hier ook massages en gezichtsbehandelingen mogelijk. Een echt rustige relax plek. Want je bent toch ook op wintersport om te relaxen?

Saillon
Midden tussen de Zwitserse wijngaarden van Sion en Martigny en op steenworp afstand van veel beroemde skigebieden vind je de thermale baden van Saillon. Met een fantastisch uitzicht op de steile en indrukwekkende bergen die het zwembad omringen is het genieten van dit zeer modern badencomplex. Maar liefst drie thermale baden, een zwembad, een thermal-river, Turkse baden, sauna’s en fitness ruimtes maken dit een ontzettend uitgebreid wellness centrum. Een ideale plek om en 'secht-weer' dag door te brengen.