Anton.

December 2013

Voor ieder wat wils in Les 2 Alpes

Les Deux Alpes is geen onbekende naam bij veel wintersporters. Dit is logisch want dit gebied heeft echt iedereen wat te bieden. Of je lekker op de pistes wilt knallen, in het park je kunsten wilt vertonen, je net begint met wintersport, of je het liefst het avontuur van het freeriden opzoekt: in Les 2 Alpes ben je op het goede adres.

Het dorp van Les 2 Alpes ligt op een vlakke bergcol. Ideaal want alles is zonder problemen met de voet te bereiken. Je hoeft nergens steile bergwegen op te klauteren. Ook is het dorp lekker compact wat er voor zorgt dat je de auto in Les 2 Alpes zit niet hoeft aan te raken. Wel zo lekker voor het vakantiegevoel natuurlijk. 

Een mooi groot gebied

Het dorp is van alle gemakken voorzien. Winkels, een zwembad, restaurants, barretjes, nachtclubs en ga zo maar door. Je hoeft je hier niet te vervelen. Ook op de dagen dat je niet skiet. Doe je op die dagen wel graag wat actiefs dan kun je denken aan de ijsbaan, de sleepistes of een bezoekje aan de bowlingbaan. En waarom niet een ritje in de ‘lawine-simulator’.

Naast het dorp vindt je de kinderweides. Waar de kleintjes rustig het skiën onder de knie kunnen krijgen. Snelle en grote liften brengen de andere wintersporters meteen het gebied in. In Les 2 Alpes geldt dat hoe hoger je komt hoe makkelijker de pistes worden. Dit heeft het voordeel dat deze eenvoudige pistes altijd voorzien zijn van zeer goede sneeuw. Dankzij de gletsjer die tussen de 3200 en de 3600 meter ligt ben je in dit gebied zeker van sneeuw.

Buiten het feit dat Les 2 Alpes in een zeer sneeuwzekere hoek van de Franse Alpen ligt, doet dit gebied er alles aan om een goed sneeuw dek te garanderen. Als de natuurlijke sneeuwval tegenvalt zorgen vele sneeuwkanonnen voor goede sneeuw op de pistes. Maar ook wordt natuursneeuw achter speciale sneeuwvallen opgevangen. Speciale hekken zorgen dat sneeuw niet weg kan waaien en wordt opgevangen. En als het nodig is wordt deze gevangen sneeuw over de piste uitgereden.

Het gebied van les 2 Alpes heeft een hoogteverschil van maar liefst 2600 meter. Het gebied begint op 1300 meter en eindigt op 3600. Een indrukwekkend hoogteverschil.  Het gebied heeft maar liefst 225 kilometer aan pistes. Groen, blauw, rood en zwart. Ieder vindt hier lekkere pistes naar zijn gading. Mooie paden, steile muren, brede carve pistes, echt voor iedereen is er wat te vinden in dit gebied.

Mocht je niet genoeg aan deze pistes hebben dan is er het snowpark. Beter gezegd de verschillende snowparks. Les 2 Alpes hoort bij de beste Freestyle spots van de Alpen. Fantastische kicks, boxes, rails, big airs zijn te vinden in de freestyle parks. Je vindt in hier snowparks voor kinderen tot modules voor freestylers van topniveau. Iedereen kan zijn hart hier helemaal ophalen. De shapers van het gebied zorgen voor zeer goed onderhouden en veilige parken.

Ben je meer van de poeder? Dan ben je ook op het goede adres in dit skigebied. Want met maar liefst 800 hectare aan freeride terrein in het gebied zelf en een directe aansluiting naar La Grave ben je in Les 2 Alpes verzekerd van mooie off-piste mogelijkheden. Les 2 Alpes doet er alles aan om freeride op een veilige manier te promoten.  Zo kun je in het gebied gebruik maken van een gratis lawinepieps trainingspark. Er zijn ook elke dinsdag gratis introductielessen over off-piste veiligheid en natuurlijk bieden de skischolen freeride-stages aan.

Maar naast al deze stoere activiteiten denkt Les 2 Alpes ook aan de kleintjes. Zo is dit gebied een echt familiegebied. Het heeft het dorp door de vlakke ligging al vele voordelen voor families (denk aan het duwen van een kinderwagen of het terug lopen na en vermoeiende dag op de pistes). Maar het gaat natuurlijk verder dan dat. Les 2 Alpes heeft speciale prijzen voor gezinnen, crèches waar kinderen vanaf zes maanden terecht kunnen en elke week worden er vele activiteiten georganiseerd voor kinderen. Denk bij deze activiteiten aan bijvoorbeeld het maken van  sneeuw en ijssculpturen tot schilderlessen en kinderdisco’s.

Het mag duidelijk zijn Les 2 Alpes is een gebied voor iedereen.