Anton.

November 2013

Wat zit er mijn rugzak (piste)

Op de piste kun je soms aardig wat spulletjes nodig hebben. Dit kun je meenemen in de jaszakken van je ski-jas. Dat is echter niet echt handig, en zo’n volle jas ziet er niet uit. Een kleine en strakke rugzak is een stuk fijner en mooier. Als je off-piste wilt gaan snowboarden of skiën heb je nog veel meer nodig, dan kom je echt niet meer onder het gebruik van een rugzak uit. Een opsomming van wat ik allemaal meeneem in mijn rugzak.

Op de piste
Een dag lekker pisteskiën. Van ‘s ochtends vroeg tot het eind van de middag over de pistes knallen is heerlijk. Maar het kan altijd gebeuren dat je wat extra spulletjes nodig hebt onderweg. De temperatuur kan veranderen waardoor je andere kleren nodig hebt, of misschien wil je wel een zonnebril mee, want om nou op het terras te zitten met je skibril is ook zo wat. Je wilt natuurlijk wel een beetje aan je looks denken.

Donsjasje
Ik heb bijna altijd een dun donsjasje in mijn rugzak mee. Dons is erg licht en isoleert heel erg goed. Verder is zo’n dunne jas onder bijna alle ski-jassen te dragen. Op het moment dat ik het te koud krijg trek ik snel deze donsjas onder mijn waterdichte ski-jas aan. Heerlijk op koude dagen. Tegenwoordig zien deze jassen er ook nog lekker stoer uit!

Zonnebril
Ik ski altijd met een skibril. Maar op een terrasje heb ik graag een lichtere bril op mijn neus. Mijn skibril laat ik als ik pauzeer gewoon lekker op mijn helm zitten. Maar mijn zonnebril gaat dan op mijn neus. Daarom neem ik deze zonnebril altijd in een goede stevige brillenkoker mee de pistes op.

EHBO en reddingsdeken
In mijn rugzak heb ik ook altijd een klein EHBO-setje mee. Een paar pleisters, zwaluwstaartjes, een snelverband en wat lichte pijnstillers. Maar misschien wel het allerbelangrijkste van de EHBO-achtige producten in mijn rugzak is het reddingsdeken. Deze isolatie-dekens kunnen bij een ongeluk het wachten op de pisteredding een stukje aangenamer, maar vooral, veiliger maken.

Hydratiesysteem
Een hydratiesysteem is een stoere naam voor een waterzak met een slangetje waar je direct uit kunt drinken. Deze systemen zorgen ervoor dat je zorgeloos genoeg vocht binnen krijgt. In de droge berglucht heb je dat ook wel nodig. Je droogt anders zo uit. Genoeg drinken is een must. Ik zei zorgeloos, maar dat is het niet helemaal. Want zo’n waterslangetje heeft nog wel eens de neiging om te bevriezen. Dit kun je voorkomen door na het drinken het slangetje leeg te blazen. Of nog beter: stop het slangetje onder je jas, dan weet je zeker dat je continu wat kunt drinken.

Verder nog
Verder kun je in je rugzak denken aan spulletjes als een camera, een wintersport-schroevendraaier om je ski’s te repareren, wat eten voor ‘snel tussendoor’ en een lekkere muts voor als je helm op het terras of al lopend naar je accommodatie even afgaat. Ook een telefoon is natuurlijk erg handig maar die zit bij iedereen tegenwoordig toch sowieso in een broek- of jaszak?