Anton.

Januari 2014

Aletsch Arena veel meer dan alleen wintersport

De Aletsch Arena is een erg leuk skigebied voor iedere wintersporter. Het gebied heeft pistes voor elk niveau. Dus elke wintersporter kan hier zijn of haar hart helemaal ophalen. Mocht je echter iets anders willen dan skiën of snowboarden dan kan dat hier ook. In dit gebied met zijn autovrije ‘winterwonderland’ dorpjes is veel te doen en te genieten ook voor iedereen die niet elk uur van de dag de hellingen af wil suizen.

Veel wandelpaden
Wie op de pistekaart kijkt ziet het al meteen. Een breed opgezet systeem van wandelpaden. Maar liefst 72 kilometer paden zijn aangelegd en bewegwijzerd. Genoeg voor dagenlang wandelplezier. Omdat je op een hoogvlakte loopt waar geen auto komt is de natuur compleet intact en onaangeroerd. Het pad  over de graat van Moosfluh tot Riederfurka langs de Aletsch Gletscher hoort bij de mooiste en meest indrukwekkende paden van de Alpen. Als je weg bent van mooie uitzichten als wandelaar zit je hier sowieso goed. Want ook de tocht van Riederalp, Bettmeralp naar  Fiesch-Eggishorn is zeer mooi en behoort daarna eigenlijk afgesloten te worden met een rit met de lift naar de l’Eggishorn op maar liefst 2889 meter. Een fantastisch panorama valt je daar ten deel.

Onegrepte natuur
Loop je liever door nog wildere natuur dan is een sneeuwschoentocht tussen Bettmeralp en Riederalp een idee. Totaal onaangeroerde natuur vindt je hier. Natuurliefhebbers hebben ook de mogelijkheid om met een gids het bos van Aletsch te bezoeken. Een beschermd bos waar de gids veel moois over kan vertellen.

Op de slee
De Aletsch Arena heeft in elk dorpje goed beveiligde slee hellingen voor de allerkleinsten. En omdat het dorpje helemaal autovrij kun je zelfs de slee al transport middel gebruiken. Ideaal. Ben je echt gek op rodelen dan is de 13 kilometer lange slee afdaling van Fiescheralp tot aan Lax diep in het dal de moeite meer dan waard. Adrenaline en grootse verhalen verzekerd na deze afdaling! Maar ook de afdaling van Bettmeralp tot aan Egga is een heerlijke en leuke rodeltocht. In Egga brengt de lift je zo weer terug naar het dorpje om meteen weer een keer naar beneden te sleeën.

Langlaufen
Verder liggen er ook genoeg goed onderhouden langlaufloïpes om lekker aan de slag te kunnen op de langlaufski’s. Of je wilt skaten of klassiek langlaufen alles is mogelijk. Liever op de schaats? Dat kan hier ook op de natuurlijke ijsbaan van Bettmeralp. Als je echt een keer iets heel anders wilt kun je ook denken aan een potje ‘sneeuwgolfen’ plezier gegarandeerd!

Maar er is meer
Maar naast al deze actieve wintersporten is het in de Aletsch Arena ook mogelijk om te relaxen. Het gebied staat bekend om de goede restaurants. Of je opzoek bent naar lokale specialiteiten of een meer internationale keuken, je vindt hier alles. Verder kun je relaxen in het thermale water van de Spa in Breiten, evenals in vele hotels waar mooie spa’s en wellness faciliteiten te vinden zijn.

Kortom in de Aletsch Arena heeft echt iedereen een fantastische tijd!