Anton.

December 2013

Groots skiën in de Aletsch Arena

Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp vormen samen de Aletsch Arena. Een gebied met 35 moderne liftinstalaties en niet minder dan 105 kilometers aan pistes. Genoeg voor een lekkere wintersportvakantie. De pistes in de Aletsch Arena staan bekend om hun goede preparatie. De pisteknallers zijn hier op het goede adres. Maar ook beginners vinden hier veel naar hun gading. Net als freestylers trouwens, dit dankzij een aantal mooie parken en halfpipes. Last but not least zijn de freeride mogelijkheden bijna eindeloos, inclusief drie heuse ‘freeride-pistes’

Sneeuwzekere dorpen
Door de hoge ligging van de dorpjes en de autovrij wegen ben je echt zeker van ski-in ski-out. In de meest letterlijke zin van het woord. De wegen worden hier niet gebruikt door auto’s, maar zijn gereserveerd voor wandelaars, skiërs, sledes en een enkele sneeuwscooter. Je bent in een echt wintersportdorp. Nog een ander voordeel van deze hoge dorpen is dat de kinderweides ook goed sneeuwzeker zijn. Hier geen treurige verregende weides in een triest dorp. De kinderen kunnen meteen op de ski’s vanuit de accommodatie.

Tochten
Het gebied is groot genoeg om van dorp naar dorp te skiën en dus leuke tochten te maken. Natuurlijk hoor je daarbij ook langs het 2869 hoge bergstation van de Eggishorn te gaan. Het hoogste punt van het gebied. Gevorderde wintersporters kunnen de hele dag op rode en zwarte pistes skiën. Gelukkig kunnen de minder ervaren wintersporters ook fantastisch heen en weer skiën tussen de dorpen met alleen maar leuke blauwe pistes. Ideaal voor beginners en kinderen.

Ideaal voor beginners
Dit gebied leent zich uitstekend voor beginners en kinderen. Veel pistes zijn liefelijk en bij bijna elke lift heb je de mogelijkheid tussen meer of minder zware afdalingen. Vlak boven de dorpjes van Bettmeralp en Riederalp vind je verschillende korte en eenvoudige kinderpistes. Je kunt dus letterlijk je kinderen vanuit je huisje of hotel laten kennis maken met skiën of snowboarden. Nu we het toch over kinderen hebben, in alle dorpjes van de Aletsch Arena is de kinderopvang fantastisch goed geregeld. De lokale VVV regelt kinderoppas, crèches en je kunt er kinderspeelgoed huren.

Kinderskiles
Al vanaf tweeënhalf jaar zijn de kinderen welkom bij de skischolen in de Aletsch Arena. Met eenvoudige ‘ontdekkingslessen’ kunnen kinderen op spelenderwijs kennis maken met de wintersport. En natuurlijk zijn de scholen ook gespecialiseerd in oudere kinderen die in verschillende niveaus door het skigebied meegenomen worden door de skileraren.

Indrukwekkende zwarte piste
Gevorderde skiërs doen er goed aan om de Tunnelpiste Panorama te nemen. Met de naam van deze piste weet je al wel zo’n beetje wat je kunt verwachten. Het begin loopt door een tunnel en op de piste zelf heb je een ongekend uitzicht. Een echte aanrader. Net als de zwarte piste die vanaf de Eggishorn loopt. Ook zo’n tocht die je niet snel vergeet.

Freestyle
Freestylers zijn in dit gebied ook aan het goede adres. 3 snowparks en een halfpipe zorgen ervoor dat je je hier niet snel verveeld. Heerlijk knallen en mooie sprongen maken, op goede gevormde kickers, boxes en rails.

Freeride
Lokale gidsen en skileraren kennen de weg rondom de Aletsch Arena als hun broekzak. Samen met hen is het mogelijk om de mooiste afdalingen te maken richting de 23 kilometer lange Aletsch gletsjer. Ook is het mogelijk om op deze mooie en beroemde gletsjer te skiën of boarden. De off-piste mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt in dit gebied. Natuurlijk heb je bij alle afdalingen het fantastische uitzicht op bijna alle beroemde Zwitserse Alpentoppen er gratis bij!

Voor iedereen
Kortom het skiën in de Aletsch Arena is voor iedereen! Of je nu rustig de eerste stappen op de ski’s of snowboard zet. Je een ervaren pisteknaller bent of je je uitdagingen in off-piste terrein zoekt. Voor iedereen is er een mooie afdaling. En het allermooiste, iedereen kan genieten van die mooie autovrije dorpen waar je je werkelijk in een onaangetast winterwonderland waant. Wintersportvakantie zoals het hoort dus eigenlijk.