Anton.

februari 2014

10 jaar Arc 1950

Het luxe dorp van Arc 1950 bestaat 10 jaar! In 2003 werd dit mooie en sjieke dorp gebouwd. In Arc 1950 kun je genieten van de vele wellness faciliteiten en spa’s, mooie hotels en accommodaties en natuurlijk is dit mooie dorp geheel autovrij. Het spreekt voor zich dat Arc 1950 deze verjaardag niet ongemerkt voorbij kan laten gaan.  En dat doet dit dorp ook niet.

Europese stijl met Canadees tintje
Arc 1950 is op het Canadese model gebouwd. Dit dorp is ontworpen door  Intrawest, dit bedrijf heeft ook Whistler en Mont Tremblant in Canada opgezet. Dat Arc 1950 een echt succes zou worden was natuurlijk meteen duidelijk. Dit dorp is in authentieke stijl gebouwd. Je skiet vanuit het gebied direct langs de warme zwembaden zo het dorp in. Alles is op loop of ski-afstand en omdat dit dorp op bijna 2000 meter ligt ben je echt altijd verzekerd van een ski-in ski-out met meer dan voldoende sneeuw. Wat meteen opvalt is dat dit dorp breekt met die bekende Franse steil van skigebieden. Hier is het gemoedelijk, sjiek en mooi.

Goed shoppen en eten
In Arc 1950 vind je veel verschillende winkeltjes en een zeer breed aanbod aan leuke restaurantjes. Wat je ook maar wilt eten, hier vind je het. Italiaans, Mexicaans, Frans, Savoyards, creperies en Amerikaanse restaurants. Ook zijn hier genoeg pubs en kroegen te vinden. Verder is hier een nachtclub als je wil feesten tot de laatste uurtjes. Het gebied is 2012 helemaal afgerond met een maar liefst 1000 meter groot ondergrondse spa. Dus na de wintersport kom je hier helemaal niets tekort!

Paradiski
Vanuit Les Arcs 1950 zit je zo in het immens grote skigebied van Paradiski. Met maar liefst 425 aan aaneengesloten skipistes is dit een van de grootste skigebieden ter wereld. Omdat je op hoogte begint, zit je altijd meteen in de beste sneeuw. Arc 1950 ligt in een eigen kom onder de ruim 3200 meter hoge AIguilles Rouge. Vlak boven het dorp vind je zeer mooie blauwe, rode en zwarte pistes. Vooral de uitdagende pistes van de Aiguille Rouge zelf zijn echte aanraders. Beginners kunnen zich prima vermaken op de speelse blauwe pistes vlak boven (en letterlijk door) het dorp. En omdat dit dorp zo hoog ligt ski je zeer makkelijk de rest van het grootse gebied in. Hier zul je je niet snel vervelen.

Succesnummer
Met Arc 1950 heeft Frankrijk bewezen dat ultieme ski in - ski out ook samen kan gaan met smaak en comfort. Het hele dorp staat in het teken van een heerlijke relaxte wintersport. Na een week vakantie wil niemand hier weg, en zo hoort vakantie toch ook gewoon te zijn? Aan alle comfort wordt gedacht en tegelijkertijd heeft dit nieuwe dorp een gezellige sfeer en uitstraling gekregen. Een knappe prestatie en daarmee een echt succesnummer.
 

Verjaardag op 12 februari, een mooie show
Op 12 februari 2014 wordt het 10 jarige bestaan van Arc 1950 gevierd. Een mooi moment om in Les Arcs te zijn. Deze speciale en spectaculaire show neemt je mee in een fantasiewereld waar het verhaal Blanche, de ijsprinses en de dochter van moeder aarde wordt verteld. Maak je klaar voor een show met fantasieberen, vissen en sneeuwgeesten. Een waar spektakel, dat is zeker!

Mooie prijzen
Maar dat is niet alles. Je maakt dit hele seizoen ook kans op mooie prijzen in Arc 1950. Zo kun je je vakantie terugwinnen, de skiles of de skihuur. Maar ook geeft Arc 1950 vele waardebonnen van de lokale winkels weg. Kortom genoeg kansen om mee te genieten van dit mooie jubileum.