Anton.

November 2013

Overnachten in een Iglo

Opzoek naar een keertje iets anders tijdens de wintersport? Denk dan eens aan het slapen in een Iglo. Sinds vorig seizoen is het boven het beroemde wintersportdorp Les Arcs mogelijk om letterlijk onder de sneeuw te slapen.

Grootste iglo dorp
Het iglo dorp van Les Arcs biedt maar liefst 400 vierkante meter aan slaapruimtes. Hiermee is dit Iglo-hotel een van de grootste van Europa en zeker de grootse van Frankrijk. De verschillende Iglo’s bieden plek om te dineren, een aperitief te drinken en te overnachten.

Bijzondere nacht
Een nacht in een Iglo is natuurlijk zeer bijzonder. Samen met een groep vrienden, familie of zeer romantisch met je geliefde. Wees niet bang dat het te koud is. Een iglo isoleert zeer goed, en er zijn voldoende warme dekens voorhanden.

Hele avond
Natuurlijk eet je eerst voordat je onder de warme dekens kruipt. Een lekker voorafje, goed eten, prima wijnen. Kortom een complete avond in de iglo. En als je ’s avonds een keertje de kraakheldere en koude nacht in loopt zul je versteld staan van de enorme hoeveelheid sterren.

Alleen eten
Vind je slapen in een iglo net iets teveel van het goede? Dan is het ook mogelijk om een mooie hike (onder leiding van een gids) met sneeuwschoenen naar de iglo's te maken en daar een heerlijke aperitief te nuttigen of er te dineren.

Sculpturen
In de iglo’s maken ijs-beeldhouders de mooiste sculpturen van sneeuw en ijs. Als deze ’s nachts verlicht worden is het werkelijk een lust voor het oog. Fantastische kunstwerken en elk jaar weer uniek!

Een ding is zeker een nacht in een iglo is een nacht die je nooit vergeet!

Aperitif Hike: 35€ 
Igloo Dinner (with snowshoes hike) : 75€
Overnachting in de iglo vanaf 99€ (per persoon)