Anton.

December 2013

De Alpes vaudoises

De Alpes vaudoises hebben de wintersporter veel te bieden. In totaal vind je hier 420 kilometer aan pistes verdeeld over verschillende leuke skigebieden. Maar ook naast het skiën en snowboarden is hier voldoende vermaak te vinden. Denk aan ski-joering, rodelafdalingen, langlaufen en sneeuwschoenwandelen. 

Mooi
De Alpes vaudoises zijn mooi, je vindt hier ongerepte bergen met oude en gezellige dorpjes. Het is hier nog echt authentiek.  Vanaf de pistes heb je een fantastisch uitzicht op onder andere de Mont Blanc, de Grand Combin en de indrukwekkende Dents du Midi. Liefhebbers van mooie landschappen zijn hier op het goede adres.

Lekker skiën en boarden
De Alpes vaudoises staan bekend om de leuke, gevarieerde maar niet al te lange pistes. Heel wat van deze pistes lopen door indrukwekkende bergen. Elke wintersporter vindt  hier afdalingen naar zijn gading. Van eenvoudige pistes voor de beginner tot pittige afdalingen voor de meer gevorderde wintersporter. Off-piste wintersporters hebben hier ook heel veel mogelijkheden. Vooral Les Diablerets staat bekend als een echte poeder bestemming.

Off-piste met een gids in Villars

Kindvriendelijk
De vele eenvoudige pistes, de goede kinderweides, skischolen en kindvriendelijke accommodaties maken de Alpes vaudoises ideaal voor kinderen. Bij een groot aantal hotels is verblijf (in de kamer van de ouders) en skipas gratis voor kinderen tot 9 jaar (geboren in of na 2005)! Alle skigebieden in deze regio doen er dus echt alles aan om het gezinnen naar het zin te maken.

advertentie
Bizztravel Wintersport» zoek accommodatie

Villars
Villars is een zeer gezinsvriendelijk skigebied, dat met Gryon en Les Diablerets verbonden is. Het bevindt zich op een natuurlijk zonneterras op een hoogte van 1300 meter. Vanaf hier heb je een erg mooi panorama over de Alpen, vanaf het Rhônedal tot de majestueuze toppen van de Mont Blanc. De 125 kilometer aan pistes verbinden drie deelgebieden. Al meer dan honderd jaar heeft dit gebied ervaring met wintersporters en daarmee is het een van de oudste stations van de Alpen. In het dorp vind je meer dan 45 traditionele restaurants, een ruime keuze aan accommodaties van B&B's tot luxe hotels met spa en berghutten of vakantiehuizen.

Les Diablerets
Les Diablerets ligt in het hart van de Alpes vaudoises. Les Diablerets is een mooi bergdorp met daarboven een uitgebreid skigebied. Je kunt hier zelfs op de 3000 meter hoge gletsjer terecht.  Dit skigebied ligt aan de uiterste rand van het Meer van Genève, op een hoogte van 1.200 meter. Les Diablerets is extreem makkelijk aan te reizen via het vliegveld van Genève. Les Diablerets heeft een zeer uitgebreid en afwisselend piste aanbod. Maar ook buiten de piste, al dan niet met een gids, is het fantastisch skiën of boarden. Maar naast deze ‘vanzelfsprekende’ wintersporten kun je hier ook prima langlaufen, wandelen, sleeën, schaatsen en curlen. Een gebied wat echt iedereen wat te bieden heeft.

Leysin: volop afwisseling!
De regio rondom Leysin biedt op 1.200 m hoogte talrijke wintersportmogelijkheden, ten eerste heeft het gebied zo’n 100 kilometer aan pistes. Verder maakt een Tobogganing Park met een 'Big Air Bag' het af voor moderne wintersporters. Je kunt hier compleet veilig je eerste sprong wagen. Op 2.048 m bevindt zich bovendien het panorama-draairestaurant Le Kuklos. De sneeuwzekerheid is tot het einde van het seizoen gegarandeerd dankzij prima kunstmatige besneeuwing. Deze winter vinden bovendien in Leysin twee disciplines van de Zwitserse langlaufkampioenschappen plaats. De speciaal hiervoor geprepareerde en uitdagende piste is vóór en na de kampioenschappen toegankelijk voor iedere langlaufer.

Château-d’Oex: bij de GoldenPass Panorama-lijn
Met 195 kilometer aan pistes is Château-d’Oex een flink skigebied voor sportieve skiërs evenals voor gezinnen. Dit skigebied is verboden met Videmanette (Rougemont) tot het gebied van Gstaad Mountain Rides. De op 1.000 meter gelegen regio Pays-d’Enhaut omvat de dorpen Château-d’Oex, Rougemont, Rossinière en L’Etivaz. Het Meer van Genève bereik je vanaf hier via de Col des Mosses of met de beroemde GoldenPass Panorama- of Classic-trein van de MOB, die tussen Montreux en Gstaad/Zweisimmen rijdt. L’Etivaz is beroemd om haar onweerstaanbare kaas, de L’Etivaz AOP.