Anton.

Januari 2014

De grootste winterwandelgebieden in het Berner Oberland

Niet iedereen wil snowboarden of skiën op wintersport. Sommige mensen gaan in de winter graag naar de Alpen om te wandelen of langlaufen. Of soms gaat wel de hele familie op wintersport maar suist niet iedereen elke dag van de pistes af. Dan is het wel zo fijn om in een wintersportgebied te zitten waar je ook andere activiteiten kunt doen. Winterwandelen is heerlijk, zeker als er goede wandelpaden liggen zodat je veilig door het winterwonderland kunt stappen. In het Berner Oberland in Zwitserland zijn er heel erg veel mooie paden te vinden. Een opsomming van de beste winterwandel gebieden.

Gstaad – Lenk 
Met maar liefst 200 kilometer aan geprepareerde en bewegwijzerde wandelpaden ben je rondom Gstaad en Lenk wel even zoet. Heerlijk wandelen over strakke en veilige wandelpaden. Deze regio is het sowieso meer dan waard om al rustige wandelend te verkennen. Want er is toch bijna geen manier die beter geschikt is om van al dat natuurschoon te genieten. Met al deze wandelpaden is Gstaad echt een ideaal gebied voor de niet skiërs. Mocht je toch even uitgewandeld zijn, dan is lekker slenteren door de leuke winkelstraatjes ook een goede bezigheid. En in dit wintersporttijdschrift hoef ik het natuurlijk niet te hebben over de prima ski mogelijkheden van meer dan 200 kilometer. Kortom een gebied waar iedereen het naar zijn zin zal hebben, skiër, boarder, wandelaar of ‘gewoon’ de vakantievierder.

Mooi wandelen nabij Gstaad

Adelboden – Frutigen  
Het huiselijke vakantieoord te midden van de Berner Alpen wordt gekenmerkt door een dorps karakter. In de winter verandert het idyllische chaletdorp en wandel paradijs in een wintersport eldorado. En dat met maar liefst 115 kilometer aan geprepareerde wandelpaden. Waarvan een deel op het mooie Adelbodener zonneterras. En als je moe gewandeld bent, vind je mooie en gezellige berghutjes en pensions om uit te rusten. Ideaal voor de winterwandelaar. En mocht je (of de anderen in de familie) wel willen skiën, dan is dat geen probleem op de 210 kilometer aan pistes van Adelboden-Lenk.

Heerlijk wandelen boven Grindelwald

Grindelwald
Bij iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in de bergen gaat het hart sneller kloppen bij de naam van Grindelwald. Dit dorpje ligt namelijk onder de noordwand van de Eiger: een wereldberoemde berg. De noordwand van deze berg is het toneel geweest van beroemde, beruchte en dramatische beklimmingen. Als je onder deze berg wandelt is de EIger gewoon extreem indrukwekkend. Alleen al daarom is het wandelen hier een echte aanrader. Bijna 100 kilometer aan wandelpaden is gemarkeerd en geprepareerd. Langs deze paden vind je prima restaurantjes om weer op te laden. Mocht je toch moe zijn, dan kun je regelmatig een van de liften terug pakken. Heerlijk toch?