Anton.

December 2013

De mooiste uitzichtpunten van het Berner Oberland

Het Berner Oberland is mooi, heel erg mooi. Het hoort bij de mooiste berggebieden van Europa. Het spreekt voor zich dat je hier zonder problemen fantastische uitzichten kunt vinden. Eigenlijk overal zie je mooie bergen en betoverende dalen. Maar er zijn drie plekken die er echt uitspringen:

De “Piz Gloria” op de Schilthorn

Mürren – Schilthorn
Het in de jaren zestig gebouwde, met aluminium beklede, draaiende restaurant “Piz Gloria” op de Schilthorn heeft een fantastisch panorama. Zo mooi dat zelfs de makers van James Bond hier langs zijn gekomen voor het filmen van “On her majesty’s secret service”. “My name is Bond, James Bond”, zei de geheimagent, voordat hij in een spectaculaire achtervolging van de berg naar beneden raasde. Zulke actiescènes zijn weliswaar niet meer live te aanschouwen op de Schilthorn. maar het decor is nog precies hetzelfde: de Schilthorn is met zijn 2970 meter nog steeds de hoogste top van de Berner Voralpen en biedt een geweldig uitzicht op de bergwereld rondom.

De Alpentower boven het Haslital

Haslital – Alpentower
Het Haslital is een leuk skigebied, met 60 kilometer aan pistes en mooie off-piste afdalingen een heel leuk gebied voor beginners tot vergevorderden. Maar het uitzicht is vanaf het hoogste punt in het gebied, de Alpentower, verbluffend. Vanuit het panoramarestaurant kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht, je kijkt uit op maar liefst 400 verschillende Alpentoppen Dat alles onder het genot van zuiderse pastaspecialiteiten en diverse saladevariaties. Natuurlijk gecombineerd met een goed glas wijn. Je zou er wel de hele dag willen blijven zitten, maar het skiën en boarden is buiten zo lekker!

Het uitzicht van het Jungfraujoch

Jungfraujoch
Mocht je echt helemaal weg zijn van mooie landschappen dan is een rit met de  Jungfraubahn een echte aanrader. Deze bijzondere trein loopt dwars door de bergen naar het hoogste spoorwegstation van de Alpen op maar liefst 3454 meter boven zeeniveau. Vanuit hier heb je ongelooflijke uitzichten op de bergreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau.