Anton.

Oktober 2013

Gezinsgeluk in het Berner Oberland

Wintersport is een vaak een echte familievakantie. Maar lang niet elk skigebied is even geschikt voor een vakanties met de hele familie. Logisch want een goede familie bestemming moet aan heel wat eisen voldoen. In het landschappelijk zeer mooie Berner Oberland, waar de dorpen nog authentiek zijn, zijn een aantal skigebieden zeer geschikt om met gezinnen op vakantie te gaan. Van kleine rustige gebiedjes die ideaal zijn voor de allerkleinsten tot de grotere gebieden waar elk gezinslid zich helemaal kan uitleven. Drie fantastische familie skigebieden:

Haslital
Het skigebied van Haslital is de afgelopen jaren veel moderner geworden. Nieuwe liften bedienen de 60 kilometer aan pistes. Dit is genoeg voor een perfecte familievakantie. De kleintjes leren veilig in een kindertuin skiën, de oudere kids kunnen al snel zelf op pad zonder te verdwalen en papa en mama hebben genoeg pistes om zich ook uit te leven. En is het een dag slecht weer, dan is een bezoek aan het Sherlock Holmes museum de moeite waard​.

In Kandersteg is het meer dan skiën alleen

Kandersteg
Kandersteg is het ideale familiegebied voor sportieve families die niet alleen willen skiën. Wandelen en langlaufen is hier even belangrijk. Met zo’n 10 kilometer aan skipistes is dit gebied groot genoeg om de beginselen van het skiën onder de knie te krijgen. Je bent hier van rust verzekerd, niemand zal je hier op de piste omver skiën. Wel zo fijn als je met de kleintjes de piste opgaat. Mooie rodelafdalingen maken dit gebied helemaal af als leuk familiegebied!

Lenk is een heerlijk dorp voor kleine kinderen

Lenk
Samen met Adelboden heeft Lenk maar liefst 210 kilometer aan pistes. Dat maakt dit gebied ideaal voor veeleisende skiërs en snowboarders. Lenk is een zeer karakteristiek bergdorp. Hier vind je alles wat een vakantie voor (kleine) kinderen prettig maakt: veilige kinderweides, goede en leuke skischolen en voldoende activiteiten voor als het een keer slecht weer is. Maar daarnaast is dit gebied groot genoeg om de oudsten (en volwassenen) wekenlang zoet te houden. Een gebied voor alle leeftijden en alle niveaus dus. In Lenk gok je op zeker!