Anton.

November 2013

Zuid-Tirol een echte familieregio

Zuid-Tirol is een ideale regio om met de hele familie op wintersport te gaan. Alle skigebieden zijn knus en gezellig van opzet. Overal wordt nagedacht over de allerkleinsten maar evengoed over hun ouders. Zo bieden veel skischolen dagenlange opvang van kinderen. Zo is er genoeg afwisseling op de pistes, van eenvoudige kinderweides tot mooie afdalingen voor papa en mama. En qua prijs- kwaliteit zit je natuurlijk goed in Zuid-Tirol. Hier ben je niet meteen blut als je wat op de piste drinkt of eet. De Italiaanse keuken is natuurlijk ook voortreffelijk. Kortom een heerlijke vakantieregio voor het hele gezin. 

Alpe di Siusi/Seiser Alm kindvriendelijk in overtreffende trap
De Alpe di Siusi is de grootste alpenweide van Europa. Het feit dat het een grote weide is zegt al genoeg, een ideale plek voor de kleintjes om het skiën onder de knie te krijgen. Het is een van de allerbeste kindergebieden van de Alpen. Dit gebied is dan ook populair bij veel families. Hierdoor hangt er in het hele gebied een erg prettige sfeer en zijn alle skileraren gespecialiseerd in het les geven aan de jongste skiërtjes. De Alpe di Siusi biedt gemakkelijke en middelzware pistes voor het hele gezin. Hiernaast is de infrastructuur modern en zijn bijna alle kabelbanen voorzien van extra beveiliging voor kinderen. Het mag duidelijk zijn, de Alpe di Siusi​ is er voor gezinnen.

In Italië ben je zeker van lekker eten

Alta Pusteria/Hochpustertal – Winterwonderland
's Winters is het dal Alta Pusteria een echt winterwonderland. De skigebieden die hier liggen zijn ideaal voor gezinnen. De pistes zijn vaak erg gemakkelijk, er zijn goede (en veilige) skiweides voor de allerkleinsten en ook hier zijn de skileraren helemaal op de kleintjes ingesteld. Mocht dit nog niet kindervriendelijk genoeg zijn? Bedenk dan dat je tochten kunt maken met de Arreslee, dat er op de Croda Rossa ook echte rendieren loslopen en je kinderen avonturen kunnen beleven met de grote sneeuwpoppen-familie die in kastelen van het sprookjesachtige winterlandschap wonen. Kortom het ideale skigebied voor de kleintjes.

Tip: Kerstmarkten
Met een familie op wintersport is meer dan alleen maar pistes afknallen. Af en toe een dagje wat anders doen is best lekker. Ook kan een hele dag skiën als het hard sneeuwt voor de kleintjes net te veel zijn. Denk dan eens aan de kerstmarkten die in bijna elke stad in Zuid-Tirol staan. Van november tot begin januari is het heerlijk slenteren over deze traditionele markten. Het ruikt naar dennenbomen, kaneel en apfelstrudel. De kraampjes staan vol met moois, veelal ambachtelijk gemaakte kerstversiering. Het echte kerstgevoel!

Tip: Slapen op de boerderij
Ook in de winter is het in Zuid-Tirol mogelijk om bij de boer te slapen. Dat is natuurlijk wel wat anders (en leuker) dan een gemiddeld appartement in een skigebied. Zeker met kinderen is overnachten bij de boer leuk. Er is genoeg terrein om lekker in de sneeuw te ravotten en dat is voor kinderen minstens even belangrijk als skiën op wintersport!

Kortom er zijn er genoeg redenen om als gezin richting het mooie Zuid-Tirol af te reizen. Voor de kleintjes is Zuid-Tirol echt een winterwonderland en voor de volwassen is het een heerlijk gebied. Als de kinderen ’s avonds moe en voldaan slapen trek dan gezellig een lokale wijn open. Dat is pas echt heerlijk vakantie!