Anton.

September 2013

Wallis

De ideale familie regio

Wie aan Wallis denkt aan de Matterhorn, hoge toppen, vergletsjerde bergwanden en mooie maar eveneens steile afdalingen. Bij veel wintersporters gaat het hart sneller kloppen als zij aan deze Zwitserse regio denken. Echter veel van deze wintersporters gaan er aan voorbij dat Wallis ook juist een ideale familieregio is. Onder die ruige bergen liggen mooie lieflijke dalen waar ouders met kinderen heerlijk kunnen wintersporten. Wij stellen graag drie fantastische familiegebieden voor.

Aletsch Arena, mooi rustig en aangenaam
Midden in een van de mooiste delen van Europa, het Aletschgebied, ligt het aangename en relaxte skigebied van Aletsch Arena. Dat het hier mooi is mag wel duidelijk zijn met het feit dat de Aletschgletsjer, Europa’s grootste ijsmassa, op de UNESCO wereld-erfgoedlijst staat. Maar de omgeving is niet alleen mooi, het skiën is hier ook heerlijk en dat vooral voor jonge gezinnen. Aletsch Arena ligt vol met brede en overzichtelijk pistes, waar je heerlijk kunt skiën met je kinderen. Omdat het hele gebied hoog ligt zijn ook de brede oefenpistes, de sleehellingen en de kinderweides zeer sneeuwzeker. Verder zijn de dorpen van Riederalp en Bettmeralp autovrij wat met kinderen wel zo makkelijk en veilig is. 

Aletsch Arena, (Credit: swiss-image.ch/Christian Perret)

Nendaz: Ideaal voor ouders en kinderen
Les Quatre Vallées staat bekend als ruig en stoer gebied. Dat klopt helemaal, maar het klopt evengoed dat Nendaz, gelegen midden in de Quatre Vallées, een ideaal familiegebied is. Om te beginnen ligt er direct boven het dorp de Tracouet helling. Deze helling ligt hoog, is sneeuwzeker en daarmee is het echt een ideaal oefenterrein. Verder heeft dit gebied een mooie troef in handen voor de Nederlandse markt en dat zijn Nederlands sprekende skileraren. Maar naast deze ‘skitechnische’ argumenten doet Nendaz er alles aan om het gebied zeer kindvriendelijk te maken. Denk aan rondleidingen bij lokale boeren, mooie wandelpaden en disco’s op de ijsbaan die midden in het dorp ligt. Kortom Nendaz is een gebied waar de ouders oneindige uitdagingen vinden en de kinderen veilig en goed leren skiën of boarden.

Credit: swiss-image.ch/Christian Perret

Grächen: gemaakt voor families
Grächen is een gemoedelijk skigebied met zo’n veertig kilometer aan pistes. Het gebied is vrij breed opgezet en voelt daardoor groter dan je zou verwachten. Hierdoor kun je jezelf in dit gebied prima een hele vakantie lang vermaken. Maar voor de kinderen geldt dat nog meer, want dit gebied heeft zich helemaal toegelegd om het kinderen zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Denk aan een heuse bioscoop in een Iglo, een sprookjesgondel waarin je naar de sprookjes van Grimm kunt luisteren en natuurlijk een speciaal en veilig kinderpark waar de allerkleinste rustig hun eerste bochten kunnen maken. Zijn de kinderen te klein om op skiles te gaan, maar als ouders wil je wel even gezellig samen de pistes op? Geen probleem in Grächen is kinderoppas zo geregeld via de plaatselijke VVV.