Anton.

Januari 2013

Hells Belles

Al zou ik de rest van mijn leven nog maar op een paar ski’s mogen skiën, dan zouden het de Hells Belles van Nordica zijn. Ik had deze ski’s mee op onze trip naar Chili afgelopen zomer, en daar hadden we werkelijk alle sneeuwsoorten, van diepe poeder tot beton harde sneeuw en op alle types sneeuw deden de Hells Belles het uitzonderlijk goed.

Damesski’s zijn niet nieuw, maar helaas vond ik veel damesski’s altijd aan de slappe kant. Als je als vrouw graag hard naar beneden knalt was je erg lang aangewezen op herenski’s. Maar als je zoals ik amper 50 kilo weegt en niet echt lang bent dan zijn herenski’s aan het eind van de dag zwaar, zeker als je ze ook toerskiënd gebruikt. De Hells Belles zijn door het gebruik van ‘Ca-i-Core’ zeer licht en tegelijkertijd kan ik deze latten flink op hun staart trappen

De ‘Hells Belles’ is een snelle ski, de ski houdt ervan om hard en trefzeker geskied te worden maar tussen de bomen zijn deze latten speels en draaien zij, mede dankzij de lichte rocker, makkelijk. In zeer steil terrein voelt de Hells Belles ook nog eens zeker aan.

Ik raad de Hells Belles aan voor elke gevorderde tot zeer gevorderde dame die de term all-mountain letterlijk neemt en even graag skiet op hardpack als in de diepe poeder en evenveel geniet van een run door een dicht bos, als een glad gestreken piste of een open poederhelling. Open hellingen waar je supersnel kunt skiën of steile couloirs waar je korte bochten moet draaien, de Helles Belles voelen zich overal thuis.

En verder vind ik deze ski’s ook nog eens heel mooi, en dat hoort er natuurlijk ook bij voor een damesski ;-)